A lábunk elé kell nézni

2023.06.14. 15:00

Nyolcvan fedlappal a Föld körül: a világ minden tájáról érkeztek fotók

Pécstől Londonig, New Yorktól a japán Ökunoshima szigetig, a világ minden tájáról érkeztek felvételek a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. rendhagyó aknafedlap fotópályázatára.

Bama.hu

Ökunoshima sziget (Japán)

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Nézz a lábad alá! – ezzel a szlogennel hirdette meg a szolgáltató a klasszikus fotótémák helyett a közműhálózat vas és beton elemeit, a város lelkének ablakaiként szolgáló aknafedlapokat fókuszba helyező pályázatát. A kiírással a TETTYE FORRÁSHÁZ a hálózat nélkülözhetetlen részét képező, a legtöbbünk számára mégis észrevétlen csatornaborítók fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

A beérkezett képeken keresztül a világ számos tájának közműhálózata villan fel a szemeink előtt, így európai nagyvárosok (London, Barcelona, Lisszabon), tengerentúli metropoliszok (New York, Boston, Seattle), egzotikus helyszínek (a mallorcai Fornalutx vagy a japán Ökunoshima „nyúlsziget”) és hazai kis- és nagyvárosok (Budapest, Eger, Kóka, Herend) fedlapjait vizsgálhatjuk fürkésző szemekkel.

Természetesen a pécsi csatornafedők sem maradtak ki a sorból, és büszkén vették fel a versenyt külföldi társaikkal. Kivéve azt, a Magyarürögi úton lencsevégre kapott szomorú fedlapot, aki a fotó készítője szerint „azért szomorú, mert ő nem egy díszes párizsi, míves londoni, hanem egy sima pécsi fedél”.

Egy másik pályázó a Kazinczy utcából jelentkezett a fotó mellé írt üzenettel, amely szerint „a természet mindig győz, és a legsötétebb, legszennyesebb helyeken is létrejöhet az élet és a szépség”.

A pályázaton résztvevők közül tíz szerencsés nyertest sorsolt ki a szolgáltató, ők Budzilla, a csatornaszörny emblémájával díszített pólóval és ajándékcsomaggal gazdagodtak. A fotópályázat a KEHOP-2.1.7-19-2019-00003 azonosítószámú „Vizes Város – Tudatos víz- és csatornahasználat” pályázat keretében valósult meg.

További részletek a fotókkal és nyertesekkel ide kattintva érhető el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában