Segítik a gyógyulást

2023.06.16. 14:40

Új, korszerű eszközöket vásárolt a Siklósi Kórház

Mint arról korábban már írtunk, a Siklósi Kórház 293,72 millió forint értékű európai uniós forrásból származó vissza nem térintendő támogatást nyert járóbetegellátást szolgáló eszközparkjának fejlesztésére.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Ez a pályázat most megvalósulni látszik, ugyanis a projekt keretében folyamatosan érkeznek a korszerű orvostechnikai berendezések, melyek révén az intézmény magasabb színvonalon nyújthat egészségügyi szakellátást a betegek számára.

Az elmúlt héten a fizioterápia bővült egy premium 4 csatornás mágnesterápiás készülékkel, amely jelenleg az iparágon belüli legmodernebb technikát képviseli, valamint három premium fizioterápiás toronnyal (elektroterápiás, ultrahang, lézerterápia). Két ultrahang készülékkel is gazdagodott a kórház, melyeket az urológián és a radiológián helyeztek el, valamint egy mobil röntgen berendezéssel is bővült a vizsgálóberendezések sora.

Az urológiai készülékhez három vizsgálófej csatlakoztatható, melyekkel nemcsak a hasi urológiai szervek, hanem a herék, felszínt érintő elváltozások és a prosztata alapos vizsgálata is lehetségessé vált. A radiológiai ultrahang alkalmas a jelenlegi legkorszerűbb, speciális elasztográphiás vizsgálati módszerre is. A mobil röntgen berendezéssel pedig megvalósítható a „bedside” röntgen lehetősége, melynek nagy előnye, hogy a gyakorlatilag bármilyen szűk helyre oda vihető, így az elesett állapotú, nehezen mozgó beteget nem kell külön mozgatni. Covidos időszakban például kiküszöbölhető vele, hogy a páciens más betegekkel találkozzon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!