Somogyszobon találkoztak

2023.06.22. 15:00

Utaztak a baranyai tájházak

Másodszor rendezett regionális találkozót Somogyszobon a Magyarországi Tájházak Szövetsége a Vilma Háza Alapítvánnyal karöltve.

Bama.hu

A sonline.hu beszámolója szerint az eseményre Somogy, Tolna és Baranya tájházat fenntartó és működtető szövetségi tagjai mellett Fejér és Vas megyéből, valamint Budaörsről érkeztek vendégek, de több polgármester, néprajzos és művelődésszervező is elfogadta a meghívást.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ismét nálunk kerülhetett sor a találkozóra, amely a legnagyobb szakmai díj, a tavaly nekünk ítélt ’’ Év tájháza ’’ mellett az eddigi munkánk elismerése is egyben- emelte ki Spanics Ágnes, az alapítvány elnöke.

A regionális találkozókra a covid időszakát leszámítva amúgy minden évben sor került, amelyek legfőbb célja a tapasztalatcsere és ötletek gyűjtése volt. A szobi rendezvényt is ennek szellemében tartották, így a szövetség húsz esztendejéről, ezen belül is a dél-dunántúli emlékhelyek tizenhat évéről hangzottak el előadások. Nagy érdeklődés kísérte a helyi alapítvány vezetőjének tájékoztatóját is, aki az idén jubiláló Vilma- ház két évtizedéről osztotta meg a tapasztalatait. A hivatalos rész lezárása után a 18. században épült református templomot tekintették meg a részvevők, majd a program a Vilma- házban folytatódott: előbb székelykáposztával, valamint házi készítésű pogácsákkal és süteményekkel kínálták a vendégeket, végül a találkozó a tájház megtekintésével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!