A foglalkoztatás is ugrott

2023.06.16. 11:00

Váratlan fordulat - Mégsem épül börtön Komlón, a telket is visszakapja a város

Wald Kata

Fotó: © Unger Tamás

Nem épül börtön Komlón, a büntetés-végrehajtási létesítmény építésére az államnak átadott ingatlan visszavételéről a legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. 

Komló még 2015-ben nyerte el a Belügyminisztérium pályázatán a lehetőséget, hogy a városban épüljön meg az ország egyik új büntetés-végrehajtási intézete, A beruházáshoz az önkormányzat biztosított közműves telket, Mecsekfalu és Körtvélyes között. Az eredeti elképzelések szerint egy ötszáz fő befogadására alkalmas, 250 új munkahelyet adó börtön épült volna a körtvélyesi domboldal mintegy öthektáros területén.

A létesítmény megvalósítására mégse kerül sor, a börtönök férőhelybővítésre országos szinten más megoldás született, az újak építése ezért szükségtelenné vált. Így tehát nem csak Komlón, hanem a pályázatot nyert további négy településen se épül büntetés-végrehajtási intézet.

A  Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával két évig tartó levelezés és tárgyalások eredményeként született meg a megállapodás arról, hogy a beruházás megvalósításához állami kézbe adott öthektáros ingatlan visszakerülhet a komlói önkormányzat tulajdonába.  Mint azt Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, a közművekkel ellátott telket gazdasági, ipari területként kívánják hasznosítani a jövőben. Bíznak a kormány segítségében is, hogy sikerül mihamarabb befektetőt találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!