Baranya segít program

2023.07.22. 17:08

A helyszínre sietett a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke is, hogy segítsen a településeken élőknek

Brutális vihar csapott le július 21-én a déli országrészre. Az Ormánságba látogatott szombaton dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke is.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Marócsára sietett Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke, aki a helyszínen elmondta, mindannyian emlékszünk arra a napra, amikor két évvel ezelőtt Sellyét és környékét elérte a jégverés, ami hatalmas károkat okozott, és akkor, nagy összefogással és a kormány támogatásával együttesen sikerült helyreállítani a károkat.  

- Most ismét az Ormánságot érte egy igen komoly jégeső. Július 21-én Sellye környékén csapott le ismételten a vihar. Kákicson és Marócsán jelentősek a károk

 - hangsúlyozta Őri László. 

 

Az elnök meglátogatta Sellyén az operatív törzs ülését is, és mindkét településen azt tapasztalta, hogy a baranyaiak és az itt élők, a marócsiak és a kákicsiak is összefogásból jelesre vizsgáztak, hiszen az egész falu közösen dolgozott a károk helyreállításán. A katasztrófavédelem munkatársai, civilek, helyiek együtt tevékenykedtek.  

A Baranya segít program keretében a Baranya Vármegyei Önkormányzat tetőfóliával, szegekkel, különböző szerszámokkal igyekszik segíteni a helyreállítás mielőbbi megtörténtét. Illetve a program keretében, frissítőkkel is segítik könnyebbé tenni a helyreállításban résztvevők munkáját.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!