Családbarát a Körber Hungária

2023.07.14. 14:40

A munkaszervezésben, a juttatásokban és a vállalati rendezvényekben is tetten érhető a szemlélet

Bama.hu

A munkaszervezésben, a juttatásokban és a vállalati rendezvényekben is tetten érhető szemléletmódnak köszönhetően mostantól hivatalosan viselheti a családbarát munkahely címet a Körber Hungária.

Ha a kollégák jól érzik magukat a munkahelyükön és szívesen mennek be reggelente dolgozni, akkor kisebb eséllyel fognak váltani. Márpedig ez kulcsfontosságú tényező az egyedi gépgyártásban: a több mint ezer munkatárs évek alatt felhalmozott szaktudása és tapasztalata nélkülözhetetlen a piaci sikerhez.

A Körber ezért évek óta tudatosan épít olyan munkakörnyezetet, ami illeszkedik a családosok megváltozott igényeihez. „A családbarát munkahely programunk legfontosabb elemei a rugalmas munkaszervezés, az igényeikhez igazodó egyedi juttatások és a mindenkit – a gyes-en levőket és a nyugdíjasokat is – bevonó közösségszervezés. Ezeknek is köszönhetően az átlag körberes több mint tíz éve dolgozik nálunk” – foglalta össze Katona Gábor ügyvezető.

A különféle intézkedéseket a Családbarát Magyarország Központ minden részletre kiterjedő auditon értékelte. Ennek eredményeképpen nyerte el a vállalat a Családbarát munkahely címet. A döntnököket elsősorban a Körbernél tapasztalt odafigyelés és komplex gondolkodásmód győzte meg. A csomag nagyon változatos elemekből áll a gyerekek életkorához igazodó különféle extra anyagi juttatásoktól a hétköznapokat könnyebbé tevő munkaszervezési lehetőségekig. Utóbbiak közül az egyik legnépszerűbb a távmunka, ami az arra alkalmas munkakörökben dolgozók mindegyike számára elérhető.

Emellett egy sor hétköznapi figyelmesség is beépült az elmúlt években a Körber napi gyakorlatába. Ajándék a gyerekeknek a családi napon, extra apaszabadság gyerekszületés után a kollégáknak – látszólag apróságok, de mégis hozzájárulnak ahhoz, hogy a körberesek jellemzően szeretik a munkahelyüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!