Ez ám a verseny!

2023.07.22. 18:30

A vadászkürt-szignálokat is fel kellett ismerni

A vadászok Baranya vármegyei Területi Szervezete a közelmúltban rendezte meg a hivatásos vadászok Baranya vármegyei szakmai versenyét.

Bama.hu

A szervezet hivatalos oldalán számolt be a versenytől. Eszerint a megnyitó helyszíne a Rücker-aknai lőtér volt, ahol az indulókat és bírókat Agyaki Gábor kamarai elnök, országos hivatásos vadász alelnök és Balaskovics József vármegyei hivatásos vadász alelnök köszöntötte. A gyakorlati versenyszámok a sörétes és golyós lövészettel kezdődtek, majd terepi trófeabírálat várta a szakembereket. Egy nyiladékra kihelyezett 10 db trófea súlyát, korát és elejthetőségét kellett meghatároznia a versenyzőknek, keresőtávcső használatával.

A versenyszámok ezután a Martonfai Vadászudvarban folytatódtak, ahol a 100 kérdésből álló teszt megoldására 1 óra állt az indulók rendelkezésére. Ezt követte a fajfelismerés feladat, ahol képek és hangok alapján kellett felismerni védett és vadászható fajokat, illetve az általuk hátrahagyott „nyomokat”. A versenyzők kitűnő felkészültségét igazolta, hogy az utolsó pillanatig szoros volt a verseny, így a vadászkürt szignálok felismerése versenyfeladat megoldása állította be a végső sorrendet.

A vármegyei forduló idei helyezettjei:

1. Karnis Balázs (Mecsekerdő Zrt.)

2. Kiss István (Bóly Zrt.)

3. Berecz Lajos (Bóly Zrt.)

Az első 3 helyezett serleget és ajándékutalványt vehetett át Balaskovics József hivatásos vadász alelnöktől, majd közös ebéddel zárult a program. Ahogy a verseny értékelése során is elhangzott, a győztes képviseli Baranya vármegyét a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyén, melynek helyszíne 2023-ban Hosszúhetény-Kövestető, így Karnis Balázs hazai pályán mérheti össze tudását az a szakma legjobbjaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!