Albérletnél a mérőórára is nagyon figyelni kell

2023.07.15. 15:40

Ahol egyik fél sem örül a kellemetlen meglepetésnek

A felvételi ponthatárok kihirdetését követően indul az albérletpiacon a főszezon – a bérleti szerződések körültekintő megkötése mellett nem árt odafigyelni a közművekkel kapcsolatos teendőkre is, emeli ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). 

Az áramot, földgázt, távhőt vagy vezetékes vizet fogyasztó személyében bekövetkezett változást be kell jelenteni a szolgáltatónál. 

Felhasználóváltás esetén kiemelten fontos a körültekintő átadás-átvétel, és a minden kockázatra kiterjedő bérleti szerződés megírása – ez a bérlő és a bérbeadó érdekét is szolgálja. Lényeges, hogy a mérőhelyet sérülésmentesen, hiteles mérőkkel és ellenőrzött mérőállással vegye át az új felhasználó. 
A MEKH javasolja, hogy a bérleményátadáskor készüljön jegyzőkönyv, ami tartalmazz minden olyan adatot, amely alapján a szerződő felek, a felhasználási hely és a fogyasztásmérők adatai egyértelműen beazonosíthatók. A legjobb, ha az átvett mérőórákról egy fotót is készítünk. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!