Sikerrel pályáztak

2023.07.12. 11:00

Átadták a megújult keresztutat Szászváron

Megújultak a Temető utca végétől a temető bejáratához vezető keresztút stációi – az ünnepélyes átadást a napokban tartották.

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

– A szászvári képviselő-testület az elmúlt években számos alkalommal megvitatta a megrongált stációk felújítását, de sajnos forrás hiányában a megvalósításra nem kerülhetett sor – számolt be a részletekről Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere internetes közösségi oldalán.

A vallási és kegyeleti létesítmények felújítását célzó LEADER-pályázaton azonban sikerrel szerepelt a település – ebben a faluban található három buszmegálló és a keresztút felújításához kérték a támogatást. Az elnyert mintegy 3,2 millió forinthoz Szászvár 581 ezer forint önrészt biztosított - a stációk felújítására, a polgármester beszámolója szerint 1,1 millió forintot költöttek. A jövőben rongálások elkerülése érdekében a keresztúthoz kamerát és lámpákat is felszerelnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!