Mosdók is kerülnek a Mázsaházba

2023.07.11. 17:30

Kivirágzik Szászváron a központi tér

Közösségi illemhellyé alakítják át a Vásártéren álló Mázsaházat a közeljövőben, a fejlesztésre mintegy 6 millió forint pályázati támogatást nyert a Szászvári Középületekért Közalapítvány - adta hírül internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere.

Wald Kata

A beruházás során az épület egyik részének leválasztásával egy női és egy férfi illemhelyet hoznak létre, a ház másik felében mosdók kapnak helyet. Szászváron jelenleg nem áll rendelkezésre közösségi illemhely, viszont a környéken túrázók, vagy a nagyobb rendezvények látogatói részéről rendszeresen felmerül rá az igény, tehát indokolt és szükséges a kialakítása. 

Vidák Krisztina kiemelte, a projekt keretében a víz-szennyvíz, illetve villamos áram épületbe történő bevezetése mellett a nyílászárókat újakra cserélik, és három elektromos fűtőtestet is telepítenek, a temperáló fűtés, az épület állagmegóvása, valamint a vízvezetékrendszer fagyás elleni védelme érdekében.

Mindemellett a település további pályázatok benyújtásáról is határozott a közelmúltban: a Szászvári Kastélyt és a település nemzeti értékeit bemutató honlapot hoznának létre, ezen kívül a Virágos Magyarország pályázaton is indulnak a mintegy 0,25 ha területű Főtérrel, amelynek esztétikus, vidám, az évszakoknak, az ünnepköröknek megfelelő arculata vonzó, és hűen tükrözi a települést. Folynak továbbá a Magyar Falu Program útfelújítás pályázatának előkészületei: pozitív elbírálás esetén megújul az Éva utca, és a Kató utca, a Vásártér utca egy szakasza, a Rét utca, a Dózsa György utca és a Gárdonyi Géza utca vége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!