Új járda is épül

2023.07.04. 13:20

Megkezdődött az Ajtósi Dürer utcai óvoda épületének felújítása

A munkaterület átadás-átvételi eljárással június 19-én megkezdődött az Ajtósi Dürer utcai Óvoda és Cseperedő Bölcsőde épületének energetikai fejlesztése - derül ki az önkormányzat közleményéből.

Bama.hu

Fotó: Glikiri

A Széchenyi 2020 program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 100%-os támogatási intenzitás mellett, bruttó 284.798 millió forint, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt keretében a teljes épület energetikai korszerűsítése valósul meg. A felújítás során a homlokzat utólagos hőszigetelése történik meg, a külső nyílászárókat új, korszerű műanyag ablakokra cserélik, a fűtést korszerűsítik és a meglévő külső és belső világítási rendszert is modernizálják a lámpatestek cseréjével. A fejlesztés során a lapostető korszerű hő- és vízszigetelést kap, emellett 7,5 Kw-os napelemes rendszert is telepítenek a tetőszerkezetre. Az épület körül új járdát építenek.

Az önkormányzat önerőként  24,5 millió forintot biztosít a beruházáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!