Kitart, él a hagyomány

2023.07.15. 16:40

Nemcsak kék, roppant színes programokat ígér a kékfestő fesztivál

Két hét múlva, július utolsó hétvégéjén tartják az immár 22. Országos Kékfestő Fesztivált Nagynyárádon - a rendezvényt július 29-én 14 órakor a Vasasi Bányász Fúvószenekar nyitja meg, majd a köszöntőt követően zenés, táncos kulturális műsort láthat a közönség. A fesztivál első napja este bállal zárul, a Die Lausbuben zenekarral.

Wald Kata

Másnap, július 30-án reggel a Dunaszekcsői Fúvószenekar zenés ébresztőjével indul a program, délután pedig fellép többek közt a Babarci Fúvószenekar, a pécsi Leőwey Táncegyüttes,  a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Néptánc Egyesület, a decsi Csillagrózsa Hagyományőrző Néptáncegyüttes , valamint a Vukovári Énekkar. A fesztivál részeként kékfestő ruhák bemutatójára is sor kerül, a gyerekeket bábszínházi előadás várja. A rendezvény zárónapja is bállal ér véget, a zenét az Unterrock Zenekar szolgáltatja. 

A kulturális programok mellett mindkét napon íjászat, gokart, légvár, arcfestés, hennafestés,  hajfonás várja a fesztivál közönségét, ezen kívül kerámiafestésre és cserépfigura készítésre is nyílik lehetőség, valamint a magyarországi kékfestőmesterek kelméi is megvásárolhatók lesznek, illetve kézműves vásár, és hadtörténeti kiállítás is fogadja az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt látogatható lesz a kékfestőműhely, a templom és a falumúzeum is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!