Zsúfolásig megtelt

2023.07.09. 22:03

Népszerű volt a Balaton a pécsiek körében 100 évvel ezelőtt is

Bátran ki lehetne tenni a Balatonra a „Megtelt” táblát.

Zsigmond József

Fotó: Havran Zoltán

Rohan velünk a vonat a somogyi parton végig. Sorra tűnnek fel a fürdőtelepek. Szentgyörgy, Berény, Fonyód, Boglár, Béla és Máriatelep. Alig negyedórás időközökben követik egymást az állomások.  Amíg Pécsett 1925 július első felében esős, hűvös volt az időjárás, addig a Balaton mellett szép és meleg napok voltak, írta a Pécsi Napló.

A lap beszámolt róla, hogy évek óta nem volt olyan jó a balatoni szezon, mint ebben az esztendőben. Míg májusban tele voltak a lapok a balatoni villa- és hoteltulajdonosok panaszaival, addig ma az a helyzet, hogy a balatoni fürdőtelepek zsúfoltak. Sehol sem lehet üres szobát kapni.  Az árak tekintetében a Pécsi Napló azt írta 1925-ben, hogy valamelyes mérséklődtek, habár akkor sem lehetett még olcsó balatoni fürdőzésről beszélni. A nem túlságosan alacsony árak dacára 1925-ben tömegesen lepték el a nyaralók a Balatont. Bátran ki lehetne tenni a Balatonra a „Megtelt” táblát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!