Új park

2023.07.24. 07:00

Péterffy MSZP-se az ipari tervek miatt támadja Kővárit

A jelenlegi városvezető, Péterffy Attila köreiből indult támadás a bicsérdi ipari célterület miatt az MSZP-sek által finanszírozott és irányított helyi lapokban Péterffy MSZP-s frakcióvezetője által. Megírtuk, ipari parkot hozhatnak létre Szentlőrincnél, miután a kormány ilyen irányban mozdítaná el Nyugat-Baranyát, de közismert, hogy a baloldal már korábban is befektetőellenes hangulatot gerjesztett.

Bóka Máté Ciprián

Képünk illusztráció

Megírtuk, hogy nemrég döntött arról a kormány, hogy Nyugat-Baranyában hatalmas, egybefüggő ipari célterületet jelöl ki annak érdekében, hogy a még meglévő munkaerő-kapacitásnak megfelelően befektetők érkezzenek a térségbe. Úgy tudjuk, hogy a több száz hektáros ipari célterület Bicsérd mellett jön létre a Szentlőrinci járásban, így a Szigetvári járásból és a Sellyei járásból is elérhető közelségűvé válik. Ez utóbbi két járás pedig a hátrányos térségek közé sorolandó a fejlettsége alapján, ráadásul az Ormánságban, Baranya déli részén a munkanélküliségi ráta is magasabb, miközben jelentősebb foglalkoztató nincs a környéken, vagyis munkaerő-kapacitás még van az adott területen.

A Magyar Szocialista Párt baranyai elnöke, Péterffy Attila polgármester MSZP-s frakcióvezetője, Csaba István most ezen az elképzelésen igyekszik fogást találni a helyi jobboldali képviselőket támadva meg. Előbb Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselőnek írt levelet, majd pedig Kővári Jánosnak, a pécsi városházi ÖPE–KDNP-frakció vezetőjének, amit a városházi propagandasajtó azonnal le is közölt. A szocialista politikus a levelében nem arról ír, hogy miként lenne mód befektetőket hozni Baranyába, és olyan beruházókat említ meg saját sikerként, amelyeknek Pécsre hozatalában is többnyire a kormányzati támogatásnak, közreműködésnek jelentős szerepe volt. A baloldal a most divatos akkugyárakkal szembeni közhangulatra próbál rálicitálni.
Kővári János a levélre úgy reagált, hogy bár Csaba István csak a sajtón keresztül üzent, mégis röviden azt válaszolta, hogy információi szerint nem akkumulátorgyár építéséről van szó.
– Csak arról, hogy a magyar kormány a déli ipari parkban földeket vett, mert az önök korábbi városvezetése alatt eladták a haveroknak. Ezek közművesítését, majd ipari létesítmények felépítését támogatta milliárdos nagyságrendben. A befektetők, akiket sorol, mind a kormány közvetítésével és támogatásával telepedtek le itt. Mindemellett a reptér- és az autópálya-fejlesztéseket is a kormány finanszírozza – mondta a közösségi oldalán. Kővári azt is kiemelte, hogy a Péterffy Attila irányította baloldali városvezetés ehhez vajmi keveset tesz hozzá, és alkalmatlanságukat levelezéssel palástolják, tettek helyett szájkaratéban jeleskednek!
A jobboldali frakcióvezető szerint az újonnan létesítendő ipari parkhoz sem tesznek hozzá semmit, csak riogatják az embereket. Az új ipari park az egyetemi fejlesztésekhez fog kapcsolódni – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!