Húzzunk bele, még szavazhatunk!

2023.07.07. 16:20

Tegyünk azért, hogy a Mecseken lévő terület legyen hazánk legszebb erdeje!

Czeczon Enikő

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Már nem sok időnk van, de még lehet pár napig, pontosabban július 16-ig szavazni az Agrárminisztérium által indított Facebook játékon hazánk legkedveltebb erdei helyére, természeti kincsére.

Még februárban indította el sorozatát a minisztérium, amelynek keretében hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot. A közösségi oldalon pedig minden héten nyolc javasolt helyszínt osztanak meg, amelyek az adott állami erdőgazdaság területén találhatók. Ezekre lehet szavazni.

A verseny jelenlegi állása szerint az 5. helyen áll, 869 szavazattal a Jakab-hegy és a „Szerkövek” erdei, amely a Mecsekerdő Zrt. gondozásában van. Az első helytől több mint kilencszáz szavazattal van lemaradva, de még simán behozható, csak izzítsuk kezeinket, mozgósítsuk ismerőseinket, hogy szavazzon a Mecsek eme gyönyörű részére. Ez a terület elsősorban különleges homokkő-képződményeiről híresült el. Nem mindennapi kilátás tárul a kirándulók elé a Zsongor-kő vagy a Babás-szerkövek mesés sziklaformáiról.

Magyarországon több mint egymillió hektár erdőt kezelnek az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok. Magának az erdőgazdálkodásnak a célja pedig az erdők védelme és a fenntartható gazdálkodás. Ebből adódóan az erdők megtudják őrizni biológiai változatosságukat, termő- és felújuló képességüket, valamint megfelelnek a társadalom közjóléti és ökoturisztikai céljainak is.

A dél-dunántúli lakosok számára a Mecsek egy igazi kincs. Minden kirándulás alkalmával új élményekkel gazdagodnak, és nem csak az évszakok változása miatt, hanem azért is, mert ahogy az ember idősödik, még több csodát vesz észre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!