Közműjavítás

2023.08.22. 08:41

A gyalogosokat is érinti az útlezárás

Zsigmond József

20230720 Pécs Újabb szakasszal folytatódik a Petőfi utcai felújítás. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Az M6-os autópályán, Pécs felé a 161-es és a 162-es km között burkolatfelújítás miatt csak a belső sáv járható, ehhez kapcsolódóan a 163-as km-nél lévő Bátaszék csomópontban aszfaltozás miatt lezárták Pécs felé a felhajtó ágat, a forgalmat a Bátaszék-Dunaszekcső-Somberek útvonalra terelik, felhajtani a pályára a 173-as Somberek, Pécsvárad csomópontban lehet. A forgalmat az 56-os és az 55-ös főút felé terelik.

A 6-os főúton, Dunaszentgyörgynél, a 121-es és a 122-es km között új csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. A 6-os főúton, Pécs átkelési szakaszán, a Barcs felé vezető oldalon a 195-ös km-nél, illetve a Szekszárd felé vezető oldalon a 196-os és a 197-es km-nél zárták le a külső sávot munkavégzés miatt.

 Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba.

Pécsi lezárások

Hétfőn a Vöröskereszt utcában folytatódnak a víziközmű-fejlesztési munkálatok a városban. A hálózat felújítása 3 ütemben valósul meg. Az első ütem munkálatai augusztus 21-én kezdődnek. Hétfőtől a Vöröskereszt utcát, a Fischer Béla utcától a Kiss Ernő utcáig teljes szélességében lezárják. A Petőfi utca északi részén pedig egyirányúsítják a forgalmat. Itt a  forgalomkorlátozás 2 napig tart majd.

Az 58-as főúton, Pécs-Kertvárosban a 1-es km-nél csatorna építési munkák miatt a belváros felé tartók elől lezárták a külső sávot.

A befejező szakaszába lép a Szigeti út átépítése, aszfaltozási munkálatok kezdődtek. Hétfőn lezárták a gyalogosforgalom elől a Perczel út egyik felét,  itt közműjavtás vette kezdetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!