Csatázni hívnak a fürdők

2023.08.13. 07:00

Augusztus 19-én egyszerre spriccel csaknem ezer vízipisztoly

Augusztus 19-én, országszerte negyven fürdőben zajlik majd vízipisztolycsata azért, hogy a Szigetvári Gyógyfürdő a 2012-ben felállított rekordot megdöntse. Akkor nem kevesebb, mint nyolcszáz fürdőző lőtt egyszerre vízipisztollyal.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Baranya vármegyéből idén három helyszín csatlakozik a Magyar Fürdőszövetség akciójához, az országos vízipisztolycsatához, hogy megdöntse a szigetvári vízipisztolycsatát. A pécsi Hullámfürdő, a harkányi Dráva Hotel és a Harkányi Strand- és Gyógyfürdő is várja azokat, akik szeretnének csatlakozni az augusztus 19-re meghirdetett országos rekordkísérlethez. Ezen a napon egy időben több százan vagy akár több ezren vehetnek részt egy fergeteges vízipisztolycsatában. 14 órakor 15 percen át kell vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen, hogy érvényes legyen a rekordkísérlet. A Harkányi Gyógyfürdő meglepetésekkel is készül: hogy mikkel, azt hamarosan közösségi oldalukon (Harkányfürdő/Harkányi Gyógyfürdő Zrt.) ismertetik.

A Magyar Fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben megismertetéséhez, illetve egyáltalán a fürdőzés népszerűsítéséhez. Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd vízipisztolycsata, és a kelettől nyugatig, északtól délig tartó, gyakorlatilag országos lefedettségnek köszönhetően a vízipisztolycsatában részt venni kívánó vendégek elérhető közelségben találhatnak ehhez fürdőt. A rekordkísérletre idén hazánk nem kevesebb mint 39 fürdője vállalkozott.
A Magyar Rekordok 22 éves történetében jelenleg a rekordot 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés abban is egyedülálló, hogy a technika segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya. A programokat a Magyar Rekord Egyesület munkatársai, mint központi szervezők koordinálják, minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.
 

Szigetváron robbant a csata tizenegy éve

A Szigetvári Gyógyfürdőben a fürdőt üzemeltető Sziget-Víz Kft. marketingszakembereinek vezetésével 2012. június 14-én több mint 750, többségében helyi gyerek és diák csatázott a vízipisztollyal, és az egyszerre történő spriccelés, azaz a legnagyobb létszámú résztvevővel megrendezett vízipisztolycsata rekordját állították fel. Az eseményre a szervezők előzetesen 1 200 vízipisztolyt szereztek be, amelyet 14-én nyitástól díjmentesen kiosztottak a kísérletre érkező résztvevők között. A pisztolyok fél 11-re el is fogytak, 10 óra 35 perctől pedig a rekordkísérletben résztvevők a műsorvezető vezényszavára felmutatták a pisztolyt, majd jeladásra kezdetét vette a perceken át tartó tömeges vízipisztolycsata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!