Megkezdődött a VIII. Bőköz Fesztivál

2023.08.18. 16:20

Az ingyenes összművészeti rendezvényen több mint száz program közül válogathatnak a látogatók

Csütörtökön megkezdődött az idei Bőköz Fesztivál.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Augusztus 17–20. között több mint száz programmal várja a látogatókat az Ormánság egyik legjelentősebb rendezvénysorozata, amelyet immár nyolcadik alkalommal rendeznek meg Szaporcán, Kémesen, Tésenfán és Drávacsehiben. Az összművészeti fesztivált kezdetben Márta István fesztiváligazgató szervezte a települések vezetőivel együttműködve, majd pár éve Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató vette át a szervezést és minden évben nagy érdeklődés mellett, magas színvonalon sikerül megtartani a rendezvényt, amelynek programjai nemcsak a környékről, vagy Pécsről, hanem akár Budapestről is ezreket embert vonzanak a négy ormánsági településre. A koncertek, előadások, kiállítások mellett megnyílnak az udvarok, amelyekbe betérve a látogatók még közelebbről ismerhetik meg a népművészet mestereinek munkáit, és a különböző hagyományos mesterségeket. Emellett a helyi gasztronómiát, népszokásokat is felfedezhetik a fesztiválozók. 

Az ingyenes összművészeti programsorozat ezúttal is színvonalas előadásoknak, kulturális műsoroknak ad otthont. Csak néhány közülük: Szaporcán, a Hétöles-tó nagyszínpadán pénteken este Presser Gábor, Karácsony János, és a Csík zenekar közös koncertjére várják az érdeklődőket, illetve itt lép színpadra szombaton 20:30-kor a Budapest Jazz Orchestra is Náray Erika, Koós Réka és Papp Attila közreműködésével. Az Eperfa Tájházban a négy nap alatt számtalan folklór rendezvény lesz, míg az Ős-Dráva Látogatóközpontban egyebek mellett tárlatvezetés, kerékpártúra, népi, természetismereti játékok várnak minden korosztályt.

Kémesen 18:30-kor Besenczi Árpád A helység kalapácsa című komikus eposzt adja elő, a Forrás Színház művészei pedig szombaton 18:30-tól Lúdas Matyi történetét mutatják be. Fellép még többek között a Cinema Sense zenekar, a Khelipeske Rom táncegyüttes, Benedekffy Katalin énekművész, valamint vasárnap 20:30-kor a Váczi-Háznál Gájer Bálint és zenekara is. Mellettük itt is kiállítások és bemutatók várják a közönséget. 

Tésenfán Pál Zsolt kultúrkertjében többek közt Buch Tibor és zenekara, illetve a Kanizsa Csillagai zenekar muzsikál vasárnap . A település ad majd otthont az ormánsági szőttesekből nyíló kiállításnak, Szatyor Győző alkotásainak, illetve Varga Gábor zongoraművész koncertjének is, amely szombaton 16 órakor kezdődik a református templomban. 

Drávacsehiben egyebek közt rockkoncert, utcabál, a Harka Táncegyüttes és Simon Bogi színművész műsora várja a közönséget, és itt tekinthető meg, illetve próbálható ki az ország legnagyobb szalmalabirintusa is.

A teljes program elérhető a bokozfesztival.hu oldalon. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!