Kenyérszentelés

2023.08.16. 15:20

Egész napos programkavalkád lesz Pécsen a nemzeti ünnepen

Kenyéráldás, ünnepi szentmise, bábjáték, táncbemutató és koncertek színesítik a pécsi augusztus 20-ai ünnepi programot. Fellép többek között Szabó Balázs Bandája, az Ed Philips & The Memphis Patrol és a Voisingers.

Bama.hu

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint délelőtt 10.30-kor kezdődnek a családi programok a belvárosban. A kővé vált lakodalmas menet címmel látható bábjáték a MaCseK pajtaszín előadásában a Sétatéren. Ugyanitt 15.30-tól a Tárkány Művek koncertje hallható. Eközben pécsi tánccsoportok tartanak bemutatót a Széchenyi téren 14-16 óra között, amit a Csángálló zenekar koncertje követ.

A kenyéráldás ceremóniája 17 órakor kezdődik a Sétatéren (esőhelyszín: Magtár Látogatóközpont Díszterme). Köszöntőt mond: Péterffy Attila, Pécs város polgármestere, valamint  Máger Róbert püspöki irodaigazgató, székesegyházi plébános. Közreműködik a Tárkány trió. Az ünnepi szentmise 18 órától hallható a Székesegyházban.

Az este további részében mindkét helyszínen koncertek zajlanak. A Széchenyi téren 18 órától a Voisingers lép fel, majd 22 órától az Ed Philips & The Memphis Patrol tart rockabilly party-t. A Sétatéren 20 órától Szabó Balázs Bandája lép színpadra.

A szervezők tájékoztatása szerint a programok ingyenesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!