Vannak még akadályok

2023.08.17. 16:20

Ennek sokan fognak örülni, a tervek szerint iskolakezdésre elkészül a Szigeti út Pécsen

Lassan véget ér a nyár, kezdődik az iskola. Körbenéztük, hogy milyen útlezárások fejeződnek be, illetve milyen akadályokra számíthatnak a városban közlekedők. Kezdjük a felsorolását két pozitív hírrel.

Zsigmond József

Lassan a végéhez közelít a Szigeti úti kerékpárút kialakítása. 

Mint az önkormányzat közölte, a kerékpársáv kialakításának véglegesítése céljából és a piros aszfaltozások miatt is további, lokális forgalomkorlátozások várhatók kézi irányítás mellett. Ez a folyamat érinteni fogja többek között a Tüzér utcát, az Erkel Ferenc utcát, a Honvéd utcát, a Huszár utcát, a Rókus utcát, valamint a leendő buszmegállókat. 

A másik pozitív hír, hogy a Petőfi utcai munkáltok is a befejezéséhez közeledik. Itt szegélyjavítás, marás, nyomvonal helyreállítás és aknafedlap szintbeemelési munkálatok, járdaépítéssel, valamint a 6-os út és Erreth Lajos utca közötti szakasza kapott új útburkolatot. A balesetveszély elkerülése és gördülékeny munkavégzés érdekében két alkalommal két napig teljes útzár lesz: az aszfalt marási munkálatok miatt augusztus 21-én és 22-én; az aszfalt kopóréteg építése miatt augusztus 28-án és 29-én. A munkálatok idején mind a Garay, mind a Hargita utca keleti és nyugati irányból is zsákutca lesz, a marás idején az említett két keresztutca járható marad. A gyalogos forgalom a felújítással érintett szakaszon az utca két oldalán haladhat.

– A Nagy Imre úton folytatódnak a víziközmű fejlesztési munkálatok. Itt állami beruházás keretében több városkörnyéki településnek szennyvízcsatorna hálózatának kialakítása érdekében bővítik a meglévő szennyvízvezetéket – közölte a Biokom Nonprofit Zrt. sajtómunkatársa, Palotai Tamás. A munkálatok miatt teljes szélességében lezárták a Nagy Imre út, Keszüi út és az Anikó utca közötti szakaszt.

A Nagy Lajos király útján is dolgoznak, gázvezeték rekonstrukció zajlik. A tervek szerint az Őz utcában augusztus 29-én teljes útzár mellett aszfaltozási munkálatok kezdődnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!