Akár bíróság elé is állhat Péterffy

2023.08.28. 20:00

Feljelentés: visszafelé sült el az elszámoltatás

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

Nem kizárt, hogy Péterffy Attila pécsi jelenlegi polgármesternek vádlottként kell ősszel bíróság elé állnia a sajtóhírek szerint. Lapunk úgy tudja, hogy egy, a városi önkormányzat nevében szerkesztett, politikai támadásokra használt „elszámoltatási” honlapon tett állítások miatt tettek feljelentést, aminek következtében végül Péterffynek a bíróság előtt kell magyarázkodnia. Egyelőre nem tudjuk, hogy mely ügyben indult az eljárás, hiszen Péterffyék a jól fizetett ügyvédeikkel több cégvezetővel kapcsolatban is tettek olyan kijelentéseket, amik súlyosan becsületsértőek lehettek.

 

Az állítólagos „elszámoltatást” Péterffy kedvenc ügyvédbarátja, a politikai egyesületének mostani vezetője Bodnár Imre irányítja, aminek következtében különböző vezetők tevékenysége után nyomoztak, majd ­rossz fényben igyekezek feltüntetni őket. Többször is feljelentést tettek, de ezek szinte mindegyikét elutasították nyomozóhatóságok, majd pedig a pótmagánvád eszközével élve próbálkoztak.

 

Úgy tudjuk, hogy a gyanúba kevert személyek egyike elégelte meg a róla tett állításokat, és kért elégtételt a bíróságtól.

Köztudott, Péterffyék már korábban sem kímélték azokat, akik nem az MSZP–DK tengelynek megfelelően gondolkodnak. Őket pedig nem ellenfeleiknek, hanem ellenségeiknek nevezte Bodnár Imre, aki Péterffyvel nemcsak a belsős pénzügyi-politikai baloldali elit körben osztozik, hanem abban is, hogy Péterffy jövőre az MSZP támogatásával indul a választáson polgármesterjelöltként ismét, Bodnár pedig parlamenti képviselőjelölt lett volna az MSZP lobogója alatt.
Bodnár egyébként ügyvédkamarai elnök akart lenni, de a választást elbukta. Forrásaink szerint ebben pedig szerepe lehetett annak is, hogy a pécsi ügyvédek egy részének már nem volt elfogadható az, amit „elszámoltatás” néven véghezvitt az önkormányzatnál, mert azt nem szakmai munkának, hanem az ellenfelek politikai üldöztetését célzó jogi akciósorozatnak tekintik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!