Ügyészségi nyomozás

2023.08.25. 11:30

Luxusautós látogatás volt az elmutyizott egykori Bőrklinikánál

Miközben a rendőrség gőz­erővel nyomoz a lerobbant Mandulás kemping és az értékes helyen lévő Bőrklinika baloldali ingatlanmutyija miatt, a Bőrklinikán belül már megindult a mozgolódás: a Biokom egyik magas beosztású személye egyeztetett valakivel az ingatlannál csütörtökön.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Egy fehér luxus Audi hajtott ki – egy a portálunknak– ismeretlen személlyel az ügyészségi nyomozás alatt álló Bőrklinika területéről csütörtökön reggel, a férfi előtte a Biokom egyik főmunkatársának a társaságában egyeztetett az ingatlannál. Egyelőre nem tudni, hogy a városi cég közpénzből fizetett alkalmazottja hétköznap, munkaidőben milyen feladatot látott el – a botrányos baloldali ingatlancsere után – már magántulajdonban lévő területen. A biokomos munkatárs külön kocsival, egy jóval szerényebb Daciával érkezett, később azonban azonos irányba haladva távoztak a helyszínről a luxusautós férfival, aki egyébként a leláncolt kapu lakatjának kulcsaival is rendelkezett.

Újabb fákat vágnak ki?

Nem kizárt, hogy újabb favágást készítenek elő, mert az illető személy kertészeti területen dolgozik az önkormányzati cégnél. Az érvényben lévő önkormányzati rendelet szerint pedig Pécsen bizonyos törzskörméret felett kertészeti szakvéleményre van szükség a favágáshoz, amelyet névjegyzékben szereplő növényvédelmi, kertészeti, illetve kertépítészeti szakértő, valamint közterületek és helyi jelentőségű védett természeti értékek esetében a Biokom NKft. készít el. 

 

A jogszabály szerint ez „tartalmazza a kivágandó fa paramétereit, a kivágás indokoltságát, a fa ingatlanon elhelyezkedését ábrázoló vázlatrajzot, az érintett ingatlanon történő pótlás számszerűsített lehetőségét, javasolt fajokkal, ezek vázrajzon történő ábrázolását, a területen nem pótolható fák után a faalapba befizetendő összeg nagyságát”.
A fentieken kívül persze az is lehetséges, hogy csupán magánjellegű látogatáson, vagy maszek munkaegyeztetésen vett részt a biokomos főmunkatárs a szabadsága alatt, hiszen akár kertrendezéssel kapcsolatos teendőkkel is megbízhatták az illetőt.

Folyik a nyomozás

Köztudott, hogy a Bőrklinika-Mandulás kemping cseréje miatt ügyészségi felügyelet alatt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a Tolna Vármegyei Rend­őr-főkapitányság. A Péterffy Attila jelenlegi polgármester vezette baloldali városvezetés ugyanis egy lepusztult, romos, teleszemetelt kempinget cserélt el a rendkívül értékes belterületi ingatlanért, a Bőrklinikáért. A csereügyletben ugyan kapott 200 millió forintot a város, de ez akár a Mandulás teljes kármentesítésének, az életveszélyes romok eltakarításának a költségét is fedezheti.

Szocialista szál itt is

Az ingatlanpiacon a körülmények miatt valójában nem értékesíthető ingatlant Péterffyék 800 milliós értéken szerezték meg és az ügyletben kulcsszerepet játszhattak a szocialista párt pénzügyi háttéremberei, hiszen a kemping a szintén szocialista vármegyei önkormányzat segedelmével vándorolt hozzájuk másfél évtizede. Péterffy egyébként még egy, a Zuschlag-perben elítélttel is egyeztetett a Mandulásról.

Szocialista szál ott is

A Biokom Nkft. élén Péterffynek köszönhetően egyébként az a Meixner Barna regnál, akit családi szálak is kötnek a Magyar Szocialista Párthoz, hiszen édesapja, Meixner András MSZP-s alpolgármester volt Pécsen. Péterffyt 2019-ben a kampányban a szocialista párt támogatta, ugyanez várható 2024-ben is, hiszen akkor is Péterffy Attila lesz a Magyar Szocialista Párt polgármesterjelöltje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!