Most odacsípnek nekik

2023.08.30. 12:00

Irtják a szúnyogokat az ormánsági településeken

Újabb földi szúnyog­gyérítésre kerül sor augusztus 31-én, a napnyugta utáni órákban több településen is. Az intézkedés Sellyét, Okorágat, Kákicsot, Marócsát és Bogdását érinti. 

Czeczon Enikő

A szúnyogirtásról közzétett tájékoztatóban kérik a lakosokat, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le. 
Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kezelés idejére és az azt követő egy órára javasolt az ablakok zárva tartása, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni, valamint a kezelt területeken termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt megmosni. 

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként javasolják, hogy az ingatlantulajdonosok rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket. 
Amennyiben augusztus 31-én nem tudják elvégezni a gyérítést, úgy a pótnapokat szeptember elsejére és másodikára tűzték ki, ugyanabban az időben. 
 

A permetezés idejére az ablakokat csukja be mindenki

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!