Irányítottan juttatják ki a szert

2023.08.11. 16:40

Ismét permetezik a gyomnövényeket a közterületeken

A BIOKOM Nonprofit Kft. augusztus 14. - augusztus 18. között a pécsi közterületek, utak burkolatainak gyomnövények elleni permetezését végzi.

Bama.hu

Fotó: Ádám János

A cég tájékoztatása szerint a permetezésekre a reggeli óráktól kerül sor. A felhasznált permetszer: Medallon (totális gyomirtó), amely III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szer. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz, de a kijuttatás technológiája miatt szóródás nincs.

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott nap alatt teljesítendő területekről információt ad.

Az eljárás során a permetszert ULV technológiával juttatjuk ki, melynek számos előnye van. A megoldás lényege, hogy egy készülék a víz nélkül előállított permetszer cseppeket igen apró szemcsékre porlasztja, és védőernyő segítségével irányítottan juttatja ki a felületre a gyomirtó szert. A hagyományos technológiával szemben az alábbi előnyei vannak: Nem szükséges víz használata. A készülék akkumulátorral működik, a munkafolyamat teljesen halk, így nem zavarjuk a lakosságot, a környezeti zajterhelés csökken, költséghatékonyabb, mint a robbanómotoros eszközök. A vegyszerhasználat kontrolláltabb, kevesebb veszteséggel jár (nincs nagy vízmennyiség, kisebb az elmosódás veszélye, ezáltal kisebb a környezeti terhelés is).

Kedvezőtlen időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja! - olvasható a cég közleményében.

 

Terület megnevezésem2/fmdátumMegjegyzés
Ágoston térburkolatok170008.14. hétfő 
Alsóhavi u.szegélyek, burkolatok 
Kossuth tér, Hal térburkolatok200008.15. kedd 
     
     
Hősök tere, emlékmű körülburkolatok34008.16. szerda 
Komlói u. Hősök tere előtti járdaburkolatok17008.16. szerda 
     
Barbakán bástyaburkolatok104708.17. csütörtök 
Radnics u.szegélyek27308.17. csütörtök 
Damjanich u. (Jurisics-Xavér)szegélyek37008.17. csütörtök 
Budai vám-Szent Borbála szoborburkolatok51008.18. péntek 
     

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!