Visszaszámlálás, tűzjáték, sztárfellépők is várják az érdeklődőket

2023.08.30. 15:40

Majka és csapata is eljön az idei komlói Bányásznapokra

Tűzijátékkal, hazai sztárfellépőkkel, színvonalas kulturális és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket idén is a Komlói Bányásznapok programsorozat. A háromnapos rendezvény szeptember 1-jén, pénteken az új Kaptár Művelődési Központ átadó ünnepségével indul.

Wald Kata

Szeptember 1-jén, pénteken kora délután a Kaptár Művelődési Központ új épületének ünnepélyes átadásával veszi kezdetét a város háromnapos rendezvénye, a Komlói Bányásznapok. A Bányász Emlékműnél a koszorúzásra 17 órakor kerül sor, majd szintén a hagyományoknak megfelelően a város képviselő-testülete ünnepi ülést tart a Színházban. 

Az Eszperantó téren a szórakoztató programok 18 órakor indulnak: Ronnie, Party Maffia, majd a városban már visszatérő vendégnek számító, a tavalyi Bányásznapokon hatalmas sikert arató Dont Stop The Queen lép fel, majd 21.30-kor a BSW áll színpadra. 

Szeptember 2-án, szombaton a Civil Ízek Utcája 9 órakor nyit, ugyanekkor kezdődik a többek közt kutyás és fegyverzeti bemutatóval, kerékpárgravírozási lehetőséggel egybekötött Police-Road-Show a Tesco parkolójában, ahol veterán autók, egészségügyi szűrővizsgálatok, és a város sportegyesületeinek bemutatkozói várják az érdeklődőket. 

Az Eszperantó téren 10.30-kor Vermes Tímea gyerekműsora nyitja a szombati programot, délután 14.30-tól Elek Péter vezényletével, új darabokkal a Komlói Fúvós­zenekar áll színpadra, majd a Fekete Láng, a CSIT Zenekar és a 4S Street is fellépnek. A napot este, a 21 órai tűzijátékot követően Majka-koncert zárja, majd hajnali kettőig a jó hangulatról Dj Pepe gondoskodik. 

A „Szárba szökkenő jövőnk” elnevezésű rendezvényt ezúttal is a bányásznapok részeként tartják meg a múzeumkertben, szeptember 3-án, vasárnap, 11 órai kezdettel – a hagyomány szerint ezen az ünnepségen az előző esztendőben született, Komlón élő gyermekek nevével jelzett Zsolnay kalászokat helyeznek el a bányász ­emlékhely tőszomszédságában. Délután 16 órakor szintén a hagyományosnak számító emlékkő avatásra és faültetésre kerül sor a Díszpolgárok sétányán, ezúttal Páll Lajos, Komló Díszpolgára emlékére. 

A rendezvény zárónapján az Eszperantó téri színpadon a Fonti Five táncműhely, a New Generation, és a 40+ Zenekar fellépését követően két nagykoncerttel ér véget az idei Bányásznapok ünnepségsorozat: 17.30-kor a Lord, majd 19 órakor a 80-as évek szintipop világát megidézve az Első Emelet lépnek színpadra. 

Komlóiak számára a rendezvény ingyenes

A vidámpark területe a 2023 évi Komlói Bányásznapok teljes ideje alatt ingyenesen látogatható mindenki számára, az elzárt Eszperantó tér minden rendezvénye a komlói lakosok számára szintén ingyenesen, köszönhetően a 12 millió forintos kormányzati támogatásnak. A főszervező a komlóiaknak mindenképpen ajánlja az előzetes regisztrációt - akik előzetesen bejelentkeznek, egy külön sorban a jegyük, lakcímkártyájuk és személyi igazolványuk felmutatásával léphetnek be a pénteki és a szombati napokon.

A pénteki nap a nem komlói lakosoknak belépővel látogatható, a szombati nap a nem komlóiaknak 17 óráig ingyenes, utána belépőhöz kötött, vasárnap pedig mindenki számára ingyenes a Komlói Bányásznapok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!