Felújítás

2023.08.02. 15:00

Már dolgoznak a szászvári Ady Endre utcában

Megkezdődött a község újtelepi részének főutcája, az Ady Endre utca kiszélesítése és felújítása – a szászváriak által régóta várt fejlesztésére közel 60 millió forint támogatást nyert TOP Plusz pályázaton a település.

Wald Kata

Fotó: Mirkó István

Az Ady Endre utca a mintegy 550 fős lakótelep fő közlekedési útvonalaként szolgál. Utoljára több mint tíz évvel ezelőtt kapott kopóréteget az aszfalt, azóta semmilyen felújítás nem történt.  Az útburkolat az évek folyamán több helyen megrepedezett, megsüllyedt, romlásnak indult, a padka is hiányos. Mindezeket orvosolja a most indult felújítás. 

További problémát jelentett, hogy a lakótelep főutcája szélessége mindössze három méter, ami két autó számára nagyon sok esetben keskenynek bizonyult, nehézkes volt emiatt az adott szakaszon a közlekedés. A nyáron zajló fejlesztés során az utat négy méter szélesre bővítik, így a padkát a parkoló autók se teszik majd tönkre. 

Mindezek mellett a projekt részeként két közlekedésbiztonságot szolgáló, forgalomlassító fekvőrendőrt is telepítenek az Ady Endre utcába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!