Pénzzel csábítanak

2023.08.22. 14:00

Több mint 700 ezer forintos bér vár a jelentkezőkre

Baranyából is várják a jelentkezőket a hódmezővásárhelyi Lynx-zászlóaljhoz, ahol bruttó 737 ezer forintos fizetés vár a jelentkezőkre.

Zsigmond József

Fotó: Karnok Csaba

A világ egyik legmodernebb harcjárművének kezelésére most kiemelt illetményért jelentkezhetnek a fiatalok a Magyar Honvédséghez. Aki a Lynx-zászlóaljhoz csatlakozik, az bruttó 737 ezer forintos fizetéssel kezdheti meg katonai pályáját Hódmezővásárhelyen. Mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter a napokban Szentesen közölte: „Az újonnan beérkező modern eszközeink kezelésére katonákra van szükségünk, és elkezdhetjük ezekhez az eszközökhöz szükséges toborzást is. Úgy is mondhatnánk, hogy embert várunk a vasra.”

A szeptember 11-én induló nyolc hetes kiképzést a hódmezővásárhelyi alakulatnál kell teljesíteni. Ezen időszakban csak hétvégente lehet hazajárni. A programba baranyaiak is jelentkezhetnek, aki 18. életévét betöltötte, büntetlen előéletű, rendelkezik magyar állampolgársággal, és megvan a minimum 8 általános iskolai végzettsége. A jogosítvány (B/C/D kategóriás) előnyt jelent, de nem feltétel. Jelentkezni lehet országszerte bármelyik toborzóirodában, így a baranyain is (Pécs, Kisfaludy u. 5. ), vagy a Magyar Honvédség karrieroldalán, az iranyasereg.hu oldalon. 

Jó kondiban kell lenni 

Az alapkiképzés során a résztvevők megismerik és megtanulják többek között a katonai élet szabályait, a harcászati ismereteket és a rendszeresített egyéni fegyverek kezelését. Ennek befejezése után mindenki egészségügyi alkalmassági vizsgálaton vesz részt, amely általános egészségügyi és pszichikai vizsgálatból, valamint fizikai alkalmassági felmérésből áll. Utóbbi 3200 méter futás és 2-2 perc alatt felülés és fekvőtámasz teljesítését jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!