A gyalogosokat is érinti

2023.09.07. 20:00

A fél várost lezárják idén a Pride miatt

Szeptember 23-án rendezik meg pécsi Pride-ot. Ennek az útvonalán lakó olvasónk juttatta el a Dunántúli Naplónak azt a tájékoztatót, ami – jó előre - majdnem négy oldalon keresztül sorolja az esemény napján a baranyai vármegyeszékhelyen várható személy- és járműforgalmat érintő korlátozásokat.

Balikó Gergely

Fotó: Löffler Péter

A Pécsi Rendőrkapitányság vezetője által szignált tájékoztatás szerint szeptember 23-án reggel hat órától a rendezvény befejezéséig járművel történő megállási- és várakozási tilalom lép életbe mintegy negyven pécsi közterületen. Hogy csak a forgalmasabbakat soroljuk: ide tartozik a Tettye tér teljes területe, a Magaslati út egésze, a Hunyadi János utca északi része, az Aradi vértanúk útja, az Ágoston tér szintén egésze, továbbá a Lánc utca, a Búza tér, a 48-as tér, valamint a Vargha Damján és Egyetem utcák. A dokumentum felsorolása szerint ezeken a területeken a Pride napján délután fél kettőtől befejezésig az egyenruhások teljesen korlátozzák a személy- ás járműforgalmat.

A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a lezárt területet az ott tartózkodók bármikor elhagyhatják, azokba belépni azonban csak az oda bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok, valamint az ott dolgozók és az „alapos indokkal” belépni kívánókon kívül – mint fogalmaztak – „senki nem léphet be”. A tájékoztató kitért arra is, hogy korlátozás érinti a lezárt területeken lévő üzletekbe, vendéglátó- és szórakozóhelyekre való bejutást is.

A kapitányság beszámolt arról is, hogy aznap déli 12-től délután háromig a járműforgalom elől teljes szélességben lezárják a Tettye utcát, a Barátúr utca és a Tettye tér között. A vonulás ideje alatt fél kettőtől 15 óráig kilenc közterületet zárnak le teljes szélességben a Tettye tér és a Juhász Gyula utca között. Fél kettő és fél négy között pedig ugyanígy járnak majd el további 25 közterületen az Aradi vértanúk útján, az Ágoston téren, a Búza téren, a Nagy Lajos utca teljes szakaszáig.

A rendőrségi összegzés végén sorolják fel azokat a területeket ahol a Pride napján délután fél kettőtől este nyolcig lesz teljes útlezárás. Ezek között említik az egész 48-as teret, az Universitas utca Sport utca és 48-as tér közötti szakaszát, a Vargha Damján utca egy részét, a Vasvári Pál utca teljes egészét, valamint az Egyetem utcát a Vasvári Pál utca és a Rákóczi út között.

A rendőrség egyúttal figyelmeztetett arra is, hogy lezárt területeken maradt járműveket a tilalom után áthelyezik, amellyel kapcsolatban majd a +36307991060-as mobilszámon kérhetnek további tájékoztatást az érintettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!