Élményekkel gazdagodtak

2023.09.02. 12:00

Balatonon táboroztak a nehéz sorsú baranyai gyerekek

A gyerekek életkörülményei közötti különbség a nyári időszakban is fokozottan megmutatkozik. A leginkább abban, hogy a fiatalok milyen minőségben, milyen élményekkel gyarapodva élik meg a szünidő napjait.

Wald Kata

Fotó: SmLyubov

A Pécsi egyházmegye területéről összesen negyven gyereknek adatott meg a lehetőség idén nyáron, hogy a Katolikus Karitász táborában, Balatonakaliban töltsön egy felejthetetlen hetet, a Pécsi Egyházmegyei Karitász szervezésében. 

A humanitárius szervezet tájékoztatója szerint ezúttal Versendről, Egerágról, Pécsről, Kaposszekcsőről és Dombóvárról érkeztek a résztvevők a balatoni táborozásra, ahol rendkívül gazdag programkínálat, kiadós és nem mellékesen finom étkezések várták a táborozókat. A gyerekek kíséretét a táborozásban a karitász önkéntesei biztosították. 

A karitász tájékoztatója szerint táboraikba a plébániai önkéntesek által ismert nehéz helyzetben – sokszor mélyszegénységben – élő családok gyermekei, valamint fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. 

A karitászos táborok között bentlakásos, napközis, tematikus, illetve kézműves tábor egyaránt megtalálható, ezek helyszíne balatoni üdülők, plébániák vagy egyéb közösségi szállások. A részt vevő gyerekeknek az egyhetes táborok ingyenesek, a karitász önkéntesei minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel, strandolással. 

A karitászos táborokban idén országszerte a nyár folyamán több mint 4000 gyermek nyaralhatott kortársaival vagy szüleivel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!