Kritikát fogalmaztak meg

2023.09.28. 13:40

Berényi: a Magyar Folklór Házába a peremvidékeket is szeretnénk bevonni

A helyi érték és a hagyományápolás kerüljön be a város vérkeringésébe! – sürgette Berényi Zoltán, Hird, Vasas és Somogy önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Balikó Gergely

Fotó: B.G.

A képviselő elmondásából kiderült, hogy Pécs keleti településrészei színes folklórral rendelkeznek, a helyeik élen járnak a hagyományőrzésben, számos kiadvány elkészítésében és tárgyi eszközök gyűjtésében vesznek részt. Utóbbiakat mutatja be a Pécs-somogyi helytörténeti gyűjtemény – tette hozzá Berényi, aki szerint a pécsi jobboldal által létrehozni kívánt Magyar Folklór Házába a peremvidékeket is be szeretnék vonni. 

Berényi Zoltán elmondta, hogy kulturális tevékenységeikre semmilyen támogatást nem kapnak a jelenlegi baloldali városvezetéstől. Azt, hogy a vasasiak számára oly kedves szüreti eseményt meg lehessen szervezni, csak a civil kurázsin, a szülők hozzájárulásán múlik

 – derült ki szavaiból.

„Ilyen mértékű elhagyatottságot soha nem éreztünk, mint amit most” – hangoztatta a képviselő, aki megjegyezte, hogy a korábban a településrészi önkormányzat költségvetése 6 millió forint volt, amiből számos helyi kulturális és civil kezdeményezést tudtak segíteni.

Logodáné Somlai Erika, a Keleti Városrészi Óvoda igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy akkor maradnak itt a fiatalok, ha színes programokat biztosítanak számukra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!