Közbelépést sürgetnek

2023.09.22. 10:30

A peremkerületben élőket büntetik

A pécsi baloldal kihagyta azokat az ingatlanokat az adókedvezményekből, amelyek osztatlan közösnek minősülnek jogilag, viszont a legtöbb ilyenben a szerényebb jövedelműek élnek – több százan éppen a peremkerületekben. Berényi Zoltán Hird, Vasas és Somogy önkormányzati képviselője bejelentette, hogy a következő közgyűlésen kérik a módosítást.

Bóka Máté Ciprián

– Ezek a tulajdonviszonyok nem túl szerencsések, ez maradt ránk, főleg bányászlakásban élő és nem túl magas jövedelmű családokról van szó, ugyanakkor Péterffy Attila polgármester még azt az összesen évi hatmillió forintos kedvezményt sem volt hajlandó számukra megadni – mondta Berényi Zoltán. – A polgári oldal nevében újból beterjesztem az adókedvezményre vonatkozó javaslatot, hogy az ezekben a lakásokban élő több száz családnak is járjon az a kedvezmény, amely a Pécs többi részén élő családokat már megillet. Bízom benne, hogy a polgármester úrék ezúttal nem fogják büntetni az érintetteket, akik, hangsúlyozom, nem a legjobb módú lakosok, a kevés is sokuknál sokat számítana – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!