Fidesz-KDNP­-ÖPE

2023.09.22. 15:21

„Bognár Szilviáék maradjanak távol a Pride-tól!”

A pécsi Fidesz-KDNP­-ÖPE frakciószövetség a gyermekvédelmi törvények betartására szólította fel Bognár Szilviát, a Tiszta Kezek Frakció vezetőjét és szövetségeseit, továbbá arra is, hogy maradjanak távol a szombati pécsi Pride-tól.

Balikó Gergely

A nemzeti oldal nevében Matheovits László, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pécsi csoportjának elnöke péntek délelőtti sajtótájékoztatón felidézte, hogy Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvénye szerint 18 éven aluliak számára tilos a többi között a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását és a homoszexualitást népszerűsítő tartalmak elérhetővé tétele.

A pécsi Pride egyik célja pedig kimondatlanul is ennek a propagandának a közvetítése – hangsúlyozta Matheovits, aki szerint ezért a választott városi tisztségviselőknek semmilyen keresnivalójuk sincs a rendezvényen. Főleg akkor, ha azon gyermekek is részt vehetnek és azt szervezők sajnos ezt nem korlátozzák – tette hozzá. Kiemelte: a rendezvényen minden évben megjelennek önkormányzati szereplők, akik „pusztán politikai haszonszerzés céljából jelenlétükkel demonstratív támogatásukról biztosítják a szervezőket. Matheovits László ezért arra szólította fel Bognár Szilviát és szövetségeseit Topán Lászlót, Hencsei Zsoltot és Körömi Attilát, hogy tartsák magukat távol a pécsi Pride-tól és ne asszisztáljanak a gyermekvédelmi törvény megsértéséhez.

Elsősorban és legfőképpen a hülyeségektől kívánok elhatárolódni – mondta lapunk megkeresésére Bognár Szilvia, aki utalt rá, hogy „nem feltétlenül bánja”, ha az IKSZ pécsi csoportjának elnöke ezt magára veszi. Hozzátette: Magyarországon elég sok forrást vontak ki az oktatásból és az egészségügyből, de a legtöbbet a gyermekvédelemből. „Ha kicsit elfogadóbbak lennénk a mássággal, lehet, hogy kiürülnének a gyermekotthonok” – hangoztatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!