Ünnepélyes átadó

2023.09.29. 18:30

Madarak költöztek az óvoda udvarába

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Nagy Norbert

„Madarat tolláról, óvodát udvaráról!” – ezzel a fantázianévvel indult és nyert támogatást idén a komlói Tompa Mihály utcai Óvoda a Beremendi Cementgyár Zöld Megoldás-pályázatán. Az elnyert forrásból az udvart újították meg: olyan kertet és oktatókerítést alakítottak ki, amelynek minden eleme egy-egy madarat mutat be az arra járóknak, a Kossuth utcai bejáratnál lévő lépcsősor mentén pedig az énekesmadarak nemcsak képeken láthatók, de egy gombnyomással meg is szólaltathatók. Mindemellett esővízgyűjtő is készült, amiből a gyerekek az udvaron lévő növényeket öntözheti – a fejlesztés ünnepélyes átadóját a napokban tartották.

– A Pécs vonzáskörzetében nyertesként kihirdetett komlói óvoda célja, hogy az intézmény udvarát természetközelibbé, esztétikusabbá tegyék, valamint a Madárbarát óvoda címet elnyerjék. Ennek megvalósulását a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a környezeti nevelés előmozdítását is segítő Zöld Megoldás-pályázat keretében 1,6 millió forinttal támogatta

 – számolt be a projekt részleteiről a DDC.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!