Főzőverseny

2023.09.16. 10:30

Most megtudjuk, mi a tökéletes lecsó titka!

Mindenki tudja, hogyan kell lecsót készíteni. De az nem biztos, hogy mindenkié tökéletes is lesz. Ma kiderül, hol van a titok.

Bama.hu

Forrás: Mindmegette.hu

A mecsekfalusiak ma délután kettőtől rendezik meg a hetedik Lecsófőző Fesztivált. A Mecsekfalu Pihenő Park lesz a helyszín, ide várják az érdeklődőket – eredményhirdetés este hat órakor lesz, addig izgulhatunk, hogy melyik indulóét ítéli legjobbnak a zsűri. 
A lecsófőző versenyhez szükséges alapanyagot és eszközöket a résztvevőknek kell biztosítania. Asztalokat, sörpadokat a szervezők adnak. A verseny alatt zene és néptánc is színesítik a programot, a gyermekeknek ingyenes légvár, csillámtetoválás és arcfestés is lesz.

Mindenesetre mi adunk egy receptet – de azt nem ígérjük, hogy győzni is lehet majd vele! A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd  ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
Az olajra tesszük a szalonnát, és mérsékelt tűzön a zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, és ízlés szerint megsózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a paprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük 15 perc alatt, végül megkóstoljuk, és újra megsózzuk, ha szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!