Intézzük ügyeinket

2023.09.17. 21:45

Nem a labdáé lesz a főszerep a focipályán, ahová a kormányablakbusz berobog

Zsigmond József

A héten a kormányablakbusz tizenhét baranyai településre érkezik. Hétfőn a komlói járás hat településre (Bikal, Egyházaskozár, Magyaregregy, Máza, Szalatnak, Szászvár) gurul be a busz, hogy kedden a mohácsi járásból Lippó, Majs,  Nagynyárád, Sátorhely, Kölked és Lánycsók következzen, míg csütörtökön a pécsváradi járás (Hidas, Mecseknádasd, Lánycsók) és pénteken a sellyei járásból Besence és Baranyahídvég. 

A kormányablakbusz a polgármesteri hivatal, a közösségi hivatal épülete előtt áll meg, de Ófalun a focipályára, Szászváron a Templom téren áll meg. A hatékony közigazgatás alapelve, hogy az ügyfelek egy helyen minél több ügyüket el tudják intézni. Ezt a célt valósítja meg a kormányablakbusz is, amellyel lehetővé vált, hogy a kisebb lakosságszámú településeken élő lakosok is helyben tudják ügyeket intézni, többek között személyi igazolvány, vezetői engedély, lakcímkártya, útlevél, hatósági eljárások megindítására szolgáló kérelmek benyújtására van lehetőség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!