Hív az MCC

2023.09.25. 15:40

Nemzetközi vitarendezés kerül most a terítékre

Szeptember 28-án 17 órára várják a nemzetközi kapcsolatok és jog iránt érdeklődőket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központjába ingyenes, vitaindító beszélgetésre Globalizáció és nemzetközi vitarendezés címmel.

Mohay Réka

Fotó: Bach Máté

– Napjainkban a globalizáció, az országhatárokon átnyúló gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok korát éljük. Az országok mellett vállalatok, természetes személyek is egyre többször kerülnek kapcsolatba egymással. Ezek gyakran nem zökkenőmentesen történnek, amely miatt számos (jog)vita merül fel – fogalmaznak a szervezők.

A nemzetközi jognak alkalmazkodnia kell napjaink kihívásaihoz, így újabb és újabb intézményekkel vált lehetővé a konfliktusok feloldása. A legjelentősebb a nemzetközi választottbíráskodás, amely során független testület előtt, rendezhetők a jogviták. Az előadás célja a nemzetközi választottbíráskodás és a globalizáció feltérképezése.

A meghívott előadók Steffen Hindelang (University of Uppsala jogászprofesszora) és prof. dr. Varga István (az MCC Magánjogi Műhely vezetője, Magyarország korábbi választottbírója) lesznek. Az előadás német nyelven zajlik, szinkrontolmácsot biztosítanak a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!