Mi lesz hétfőn?

2023.09.02. 14:00

Óriási dugók Pécsen: Péterffyék szerint az illatosító a megoldás

Szeptember elsején már megmutatta azt az arcát a közlekedés, amire hétfőtől a következő hónapokban számíthatnak a pécsiek. A feltúrások miatt dugókban ülve várhatják, hogy beérjenek az iskolába, a munkahelyükre.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

Péterffy Attiláék a közlekedési káosz megoldása helyett autóillatosítókkal kábítják a városlakókat. Péterffy Attila pécsi polgármester volt az egyik megrendelője annak a munkának, aminek következtében a három éve felújított Nagy Imre utat ismét felbontották. 

Az aszfalt felmarása már hetekkel ezelőtt megtörtént, s bár el is kezdték a csővezeték fektetését, a markológép tönkremehetett, mert a héten nem is dolgoztak már a munkások az adott szakaszon. Ennél is lassabban halad azonban a Megyeri úton a munka, ahol egy hatalmas munkagödröt már hónapokkal ezelőtt kiástak, de lényegében semmilyen munkát nem végeznek ott. A munkagödör mellett jelenleg dolgozók sem tudták megmondani, hogy mikor, ki és miért ásták ki már hónapokkal ezelőtt a hatalmas tátongó lyukat, mert ahogy fogalmaztak, „mi vagyunk a negyedik alvállalkozók itt, annyit tudunk, hogy majd oda lesz bekötve a csatorna”.

A pécsiek, a kertvárosiak viszont emiatt ücsöröghetnek a dugókban, pénteken reggel pedig már a rendőrségnek is ki kellett vonulnia két járőrautóval, hogy legalább valamennyire haladni lehessen. A városlakók vélhetően már előre készülhettek az iskolakezdésre, de a hétfői nap lesz az igazi megpróbáltatás, hiszen akkor az iskolák is élesben fognak tanítani, s addigra az óvodákban is elindul teljes erővel az őszi szezon.

A másik, Kertvárosba tartó útakadálynál, a Siklósi úton legalább láthatóan dolgoznak, ennek ellenére ott sem úgy időzítették a feladatokat, hogy a nyári szünet végére befejezzék a munkálatokat. A Szigeti úton viszont részben már lehet közlekedni, emiatt Péterffy Attila és DK–MSZP-s csapata egy közös sétás videón ünnepeltette meg magát, hogy befejeződtek a munkák – legalábbis részben. 

Arról már kevesebbet szóltak, hogy az út lezárása hatalmas közlekedési káoszt okozott a környéken, a Kürt utcán, az Ifjúság útján folyamatossá vált a tumultus, miközben naponta ezrek ácsorogtak a dugóban, az építkezés csigatempóban haladt, napokig nem láttak munkást a lezárt több száz méteres szakaszon az ott élők, amikor pedig erre rákérdeztünk, Péterffyék kivitelezői csak nevetgéltek és mókásnak tartották a problémát. Pénteken mindenesetre fizetett hostessekkel osztogattak illatosítókat az autósoknak, amelyen Péterffy választási kampányszövege volt olvasható.

Elég csonka a csapat, többen feltűnően némák maradnak

A szocialista önkormányzati városvezető élcsapat, ahogy – az ingatlanmutyis, büntetőügyes – Mandulás kempingben egy másik PR-akció során, a Szigeti úton is csak csonkán jelent meg. A baloldaliakat erősítő jobbikosok s az LMP-s képviselő ugyanis nem vett részt a félévi lezárást és közlekedési káoszt okozó munkálatok önünneplésén.
A Jobbik részéről feltűnően némák a politikusok a testületi üléseken, az LMP-s Kóbor József ugyan szívesen működik együtt a Gyurcsány Ferenccel egyezkedő városvezetőkkel, de a nyílt kiállást úgy tűnik, még ő is kerülheti, vagy pedig nem hívják meg őket ezekre az önfényező videós forgatásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!