Veszélyes lett a Melinda utca

2023.08.31. 20:00

Bravó: Rányomták a forgalmat a lakóövezetre

A Nagy Imre úton alighogy elkezdődtek, az elmúlt napokban teljesen le is álltak azok a munkálatok, amik miatt kénytelen dugóban ücsörögni és kerülni fél Kertváros.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: B.M.

A helyiek elmondása szerint ők azt látták, hogy tönkrement egy markológép, aminek javításával próbálkoztak, de úgy tűnik, sikertelenül – másikat meg nem is hoztak –, mert a csütörtöki ottjártunkkor semmilyen mozgás nem volt a lezárt több száz méteres szakaszon. A helyiek azonban lapunk figyelmét arra hívták fel, hogy ugyan kijelöltek a terelőútvonalat a Varsány utca irányába Péterffy Attila jelenlegi polgármesterék, csakhogy a Nagy Imre út lezárása jóval komolyabb problémákat okozott, mintsem az amúgy is forgalmas utcára ráterelni még több autót. A helyiek így menekülőútként a Melinda utca felé, a lakó- és pihenőövezet felé kerülnek, mert ezt lényegében semmi sem gátolja meg, hiszen a táblákat kényszerűségből figyelmen kívül hagyják.  

Egy helyi fiatal hölgy, aki a Melinda utca északi részén a járda hiányában az úton tolta a babakocsiját, ellenben megértőnek bizonyult. Azt mondta, hogy nem véletlenül bontják fel újra a pár éve leaszfaltozott utat most, és szerinte akik ezen az utcán járnak, csak menekülőutat keresnek.

Olvasóink írásban, majd a helyszínen az általunk megkérdezett pécsiek is megerősítették, hogy naponta vannak koccanásos balesetek az utcában, ami panelházak között kanyarog és ilyen méretű forgalmat nem bír el. Ráadásul az utcában – hiszen máshol nem tudnak – autók is parkolnak, így a kocsikban is rendszeresen keletkeznek károk

A környéken van iskola és óvoda is, de a Melinda utcában nincs járda, nem is gondoskodtak róla, mielőtt lezárták volna a Nagy Imre utat. Most a kis utcában is veszélyes az átkelés a parkoló autók között – panaszolták még, akik egyáltalán nem hiszik el azt a balos önkormányzati magyarázatot, hogy nem tudhatták a Nagy Imre út teljes leaszfaltozása előtt, hogy milyen volumenű munkálatok indulnak el hamarosan ugyanott.

A fiatalasszonnyal ellentétben többen egyáltalán nem voltak megértőek Péterffyékkel szemben. Inkább legyintettek, amikor a jelenlegi polgármester neve került szóba, hogy „Hát az is meg... Inkább nem mondok semmit, de jövőre úgyis megy..."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!