Közeleg a határidő

2023.09.23. 14:58

Tűzifa támogatással segíti az önkormányzat a nagypalli lakosokat

A nagypalli önkormányzat ez évben is sikeresen pályázott a szociális tűzifa programban.

Dóri-Czine Vanessza

Fotó: Makovics Kornél

Szociális célú tűzifa támogatás természetbeni ellátásként adható annak a személynek vagy családnak:

  • aki a lakásának vagy lakása egy részének a fűtését fatüzelésre alkalmas tüzelőberendezéssel biztosítja,
  • akinek háztartásában együtt élő személyek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, egyszemélyes háztartás esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350%-át, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona, 
  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 165%-át, egyedül álló szülő esetén 180%-át,
  • 80 évet betöltött egyedül élő személy esetén, ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 500%-át. 

Nem állapítható meg tűzifa támogatás annak a személynek, aki erdőgazdálkodó, erdőtulajdonos, vagy az elmúlt két évben engedéllyel fakitermelést végzett; olyan ingatlanban lakik, amely nem tűzifával fűtött; üresen álló nem lakott ingatlanra igényli, amelyben életvitelszerűen nem lakik, vagy lakhatásra alkalmatlan. 

A kérelmekhez a nyomtatványt a Nagypalli Önkormányzati Hivatalban lehet átvenni. 

Benyújtási határidő: 2023. szeptember 30. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!