Korszerű és környezetbarát

2023.09.26. 16:40

Új üzemcsarnokot avattak - újrahasznosított műanyagból készülnek a tisztítóeszközök

Pályázati támogatásnak köszönhetőn egy új fröccsöntő üzemet épített a Tenkes-Térségi Foglalkoztató Kft. a siklósi Bonus Kft. telephelyén. A Közép-Európa legnagyobb tisztítóeszköz gyártójaként számon tartott vállalat szintén nagy volumenű fejlesztést valósíthatott meg.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az új fröccsöntő üzemépületben egy tíz bélyeges fröccsöntő gépet és a hozzá tartozó szerszámokat szerzett be a cég. A beruházást 350 millió forintból valósította meg a vállalat, melynek 70 százalékát a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében elnyert pályázati támogatás adta. Botos Andrej, a siklósi Bonus Kft. marketing managere elmondta, a Tenkes-Térségi Foglalkoztató Kft. hét telephelyen (Baranyában Siklóson, Vokányban, Sellyén és Beremenden) összesen 250 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaztat. 

A fő telephely a siklósi Bonus Kft., ahol közel 70-en dolgoznak, de egy részük most az új fröccsöntő üzemcsarnokba kerül át, és jövő év elejére kiderül, hogy várhatóan még mennyi munkavállalóra lesz szükség. A beruházással a meglévő termékpalettáját bővíti a vállalat. Az új géppel egyébként várhatóan két és félmillió darab (400 tonnányi) partvis és seprűfej készül, minden része újrahasznosított műanyagból (PET palack hulladékból), és csökkentett műanyag tartalommal. Ezt egy speciális dúsítóelem felhasználásával érik el, amely a termék karakteriszitkáját nem befolyásolja, viszont ezzel körülbelül még 20-25 százalékkal csökkenthető az újrahasznosított műanyag felhasználása.

A Bonus Kft. megvalósított fejlesztése részeként egy új raktárcsarnokot épített, bővítette a meglévő fröccsöntő üzemét, és a két meglévő fröccsöntőgépek mellé új fröccsöntő gépeket a kefegyártáshoz szükséges fröccsöntő szerszámokat szerzett be. 

Folyamatos a cég fejlődése

A háztartási tisztítóeszközöket gyártó siklósi Bonus Kft.-t három évtized alatt Közép-Európa felmosófej-nagyhatalmává nőtte ki magát. Az egykori kereskedő Botos István éles szemmel látta meg a ma piaci résként aposztrofált lehetőséget és kezdett fémdörzsi-gyártásba. A vállalat folyamatosan fejlődött, és immár több mint 10 pályázati beruházást, kapacitásbővítő fejlesztést valósított meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!