Gyermeki hazugság

2023.10.14. 11:30

A férfi tett vele valamit – állítja egy óvodás kislány

A Skandináv Filmfesztivál keretében a pécsi Apolló Mozi újra vászonra küldi A vadászat című dán filmdrámát október 14-én este 8 órakor.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A film főhőse egy gondoskodó apa, név szerint Luca, aki nem rég vált el, de egy vidám baráti társaság megbecsült tagja és megbízható munkatárs. A férfi egy óvodában dolgozik asszisztensként, szereti a munkáját, és a gyerekek, kollégák is kedvelik. Majd elkezd randizni egyik kolléganőjével, és úgy tűnik, hogy a magánélete is sínen van. De ezek a kellemes pillanatok nem tartanak sokáig, a felépített élet összeomlik egy füllentés hatására. Az egyik kislány, legjobb barátja gyermeke az óvodában azt mondja, hogy Lucas tett vele valamit. Ez a gyermeki hazugság visszafordíthatatlan károkat okoz, és a védtelen Lucas magára marad. 

A film főhősét Mads Mikkelsen formálja meg, akit nem kell bemutatni senkinek. Az alkotást Thomas Vinterberg rendezte, aki már nem egyszer dolgozott a dán színésszel, hiszen az ő nevéhez köthető a Még egy kört mindenkinek is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!