Eledelgyűjtés

2023.10.12. 15:40

A gyerekek szíve is megdobbant az állatokért

Állatok világnapja alkalmából kutya- és macskaeledel-gyűjtő jótékonysági osztályversenyt rendezett a magyarszéki általános iskola, amelynek köszönhetően közel fél tonna eledelt adományoztak a gödrei állatmenhelynek.

Zsigmond József

Fotó: Szeitz Renáta

– A verseny célja az volt, hogy egy jó ügyért közösen tegyünk valamit. Akik a menhelyre látogatnak, láthatják, hogy milyen sorsuk van az elhagyott állatoknak, így ezek a gyerekek soha nem fognak magukra hagyni állatot – mondta el lapunknak Szeitz Renáta a magyarszéki iskola tanára.

A gödreszentmártoni állatmenhelyen nemcsak simogatni, de sétáltatni is lehet a kutyákat. A menhelyen dolgozók nagy szeretettel, kedves, játékos programokkal, gyümölcslével, gyümölcstállal és pogácsával várják a gyerekeket. A gyűjtött eledelt a menhely képviselői szállítják el majd az iskolából, és megosztják több menhellyel, illetve ideiglenes befogadókkal is. Mint megtudtuk, a felső tagozatosak közül az ötödikesek, míg az alsóban a második osztályosok nyertek, akik a napokban el is látogattak a menhelyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!