Fotózással segítenék a rászoruló családokat

2023.10.28. 21:30

A Mosolyőr stúdiót a nagyközönség előtt is megnyitotta a baranyai vöröskereszt

A nagyközönség előtt is megnyitotta Mosolyőr Fotó­stúdióját a Magyar Vöröskereszt baranyai szervezete: várják a leendő fotósokat, modelleket a műterembe akár karácsonyi fotózásra, vagy bármilyen egyéb apropó kapcsán.

Wald Kata

Forrás: Magyar Vöröskereszt

A minden szükséges berendezéssel felszerelt, Mosolyőr névre keresztelt fotóstúdiót másfél évvel ezelőtt nyitották meg a vöröskereszt Dobó István utcai székházában – a rendhagyó fejlesztést az igények diktálták. A kamaszkori felvilágosítást és higiéniát a fókuszba helyező „Lányból nővé” program keretében felkeresett ormánsági iskolákban ugyanis a vöröskereszt munkatársai szembesültek a problémával, miszerint a hátrányos helyzetű családoknak komoly anyagi terhet jelent, hogy gyermekeik nyolcadikos tablóképeit elkészíttessék. Ugyanakkor vannak olyan bázisiskolái a baranyai vöröskereszt­nek, ahol működik fotószakkör, nincs viszont ehhez megfelelő műterem. 

Ezekre az igényekre reagálva született meg a Mosolyőr Fotóstúdió létrehozásának gondolata, amelynek megvalósítására a Városi Civil Alap eszközbeszerzést támogató pályázatán nyert a humanitárius szervezet egymillió forintot. A fejlesztés eredményeként a fotózás szerelmesei műtermet és kiállítóhelyet, a rászorulók pedig lehetőséget kaptak a fényképezkedésre.

Mint azt Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének igazgatója kérdésünkre elmondta, az elmúlt másfél évben főként a térségbe érkezett ukrán menekültek kaptak itt fotózkodási lehetőséget, ami örömöt hozott a mindennapjaikba. Mostantól viszont már bárki, aki szeretné, igénybe veheti a fogadóhelyiséggel is ellátott, lifttel is megközelíthető, kiállítások megtartására is alkalmas stúdió szolgáltatásait. – A bérleti díjakból befolyt összeget az eredetileg megfogalmazott célok megvalósítására fordítanák: hátrányos helyzetű térségben élőknek biztosítanának lehetőséget arra, hogy róluk családi fényképek, gyermekeikről tablóképek készüljenek – hangsúlyozta az igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!