Sajtótájékoztató

2023.10.24. 12:30

A Szabadság-díjas örül az új versenynek

Az idén a pécsi Szabadság-díjjal kitüntetett Weinhardt Bélát, '56-os hőst három és fél év fegyházra ítélték el azzal a hamis váddal egy koncepciós perben, hogy a népi demokratikus államrend elleni izgatást hajtott végre, illetve egy ávóstól elvette a fegyverét.

Bóka Máté Ciprián

Weinhardt Béla úgy véli, hogy a mai fiatalok keveset tudnak a több mint 60 évvel ezelőtti történesekről, ezért örül a Dr. Debreczeni László emlékverseny elindításának, amelyről Csizmadia Péter, fideszes frakcióvezető beszélt – eszerint középiskolásoknak szóló emlékverseny szerveződik az ‘56-os forradalom és szabadságharc témájában.  

– Dr. Debreczeni László és dr. Péter Károly alakították meg akkor a Diákparlamentet, majd Debreczenit az 1956-os eseményekben betöltött szerepe miatt aztán három és fél évre ítélték – mondta a sajtónak kedden Weinhardt Béla a Tettyén található Mecseki Láthatatlanok emlékműnél. – A rendszerváltás után harminc éven keresztül nagyon összefogta az ötvenhatosokat, rendezvényeket szervezett, iskolákba járt mesélni, könyvet írt és nagyon hiányzik nekünk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!