Kedvezménycsomag

2023.10.10. 15:00

A szakértő elárulta, mit gondol Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető céljairól

Rendkívül jó ötletnek tartja Faludy Györgyi HR-szakértő, a pécsi önkormányzat 2011 és 2018 közötti személyzeti vezetője Csizmadia Péter fideszes frakcióvezetőnek azt az elképzelését, amely szerint 2024-ben közszolgálati kedvezménycsomagot vezet be, amennyiben a nemzeti oldalnak szavaznak bizalmat a választáson.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Ennek keretében az érintettek számára a lakhatás biztosításában, valamint sport-, kulturális-, és egyéb közművelődési szolgáltatások igénybevételében, illetve a helyi tömegközlekedésben adnak kedvezményeket.  

Szerinte ez a program segít abban, hogy az érintettek tartósan a közszférában maradjanak és a munkahelyüket életpályának tekintsék. 

– Pécs egyetemi város, sokan érkeznek ide más településről, így ha a lakhatásukat kedvezményekkel biztosítják, akkor az iskola elvégzése után fiatal szakemberek is itt maradhatnak – tette hozzá. Elmondta, hogy a plusz juttatások nagymértékben hozzásegítik a munkáltatót ahhoz, hogy vonzóvá tegye munkahelyét, hosszútávon hozzájárul a stabil szakembergárda kialakításához is. Hozzátette, a piaci cégek már korábban felismerték az ilyen cafetéria-jellegű kedvezményekben rejlő lehetőségeket. 

 

Faludy Györgyi kitért arra is, hogy hivatali személyzeti vezetőjeként azt tapasztalta annak idején, hogy jó munkahelyi légkör, kiszámítható jövő jellemezte a hivatalt, az elvándorlás minimális volt. A jelenlegi helyzetről ugyan informálisan értesül, de ahogy tudja, nagy a fluktuáció a városházán, ami szerinte nem túl biztató, ezért a megüresedő álláshelyek betöltése is nehézkes lehet, ebben is segíthet a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!