Sokan várják már

2023.10.25. 18:30

A város szíve újul meg Sásdon az új piac megépülésével

Változás szele járja be a várost: épül, szépül Sásd. A változás nemcsak az utak, járdák, köztereket érinti, hanem a város szívét is.

Zsigmond József

– Két óriás projektről van szó, amelyeket párhuzamosan, a városközpontban valósítunk meg – közölte Jusztinger János sásdi polgármester.

Egy új csarnok épül a régi helyén, és közben a városközpont is megújul. A piaccsarnokban tizenhárom üzlet kap helyet, mindegyik mosdóval, hőszivattyús hűtés, fűtéssel. Mint megtudtuk, idén év végén adják át a csarnokot, várhatóan december elején az üzletek beköltözésére egy téli próbaüzem után jövő márciusban fog megtörténni. A főtér is átalakul, egy szabadtéri színpad és egy látványelemmel, egy különböző színekkel megvilágított csobogóval gyarapszik a város.

A két beruházásra, a Piac és Zöld város projektre a város korábban több mint 149 és 214 millió forintot kapott, ám az idő során, a covid és a háború miatt az építési anyagok drasztikusan megemelkedtek, és az infláció is felfelé srófolta az árakat. A felmerülő költéségre egy kormánydöntés alapján 189 milliós forintot kap még a város, így a két beruházás összesen több mint 553 millió forintból valósulhat meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!