Bama.hu videó

2023.10.07. 21:30

Gurult a hordó, talán senki sem tudta, hol áll meg (videó)

Szombaton is fergeteges hangulat várta a Villányi Vörösbor Fesztivál látogatóit.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A második nap leglátványosabb programja a Pincesor felső részétől a Rendezvénytérig tartó szüreti felvonulás volt, melyen több mint 30 hagyományőrző csoport vett részt, emellett lovasok és traktorosok is kísérték a több mint 700 főből álló menetet.
 

 

A Rendezvénytér színpadán ezután a borrendek képviselői, az idei évben megválasztott Borkirálynő és Borkirály, a kisbíró, valamint Mayer István polgármester köszöntötték együtt a 35. Villányi Vörösbor Fesztivál közönségét.

A városvezető megköszönte a felvonulás résztvevőinek, hogy jelenlétükkel, közreműködésükkel ezúttal is emelték a rendezvény fényét. 

– Az összes rendezvényünk közül a Vörösbor Fesztivál az, amit minden évben a legjobban várunk, amelyre a leginkább készülünk egész évben, hiszen számunkra ez egy olyan ünnep, amikor több dolgot is ünnepelhetünk, többek között a szüretet, a borászainkat, és a finom borokat – fogalmazott a városvezető.

Ezután a Bartók Béla Férfikar bordalai örvendeztették meg a közönséget, majd folklórműsor vette kezdetét. 

A pincesoron mindeközben hordógurító versenyt rendeztek, mely tavaly Mayer István polgármester ötlete nyomán debütált. A második évben megrendezett versenyt Gombás Ádám nyerte, aki Győrújbarátról érkezett, és visszatérő fesztiválozó, illetve ismételt győztes, hiszen tavaly is neki sikerült a legrövidebb idő alatt a hordót felgurítania a pincesor felső része felé. A második Marosi Tamás lett, aki úgy döntött, gurítás helyett inkább felemeli és kézben tartva viszi a hordót a megadott távon. A harmadik helyen pedig Tóth Imre végzett.

Az idei fesztiválra több ezer látogató érkezett, este a Don't Stop the Queen, Varga Viktor és Rúzsa Magdi várja a közönséget.

A Villányi Vörösbor Fesztivál vasárnapi programja teljes egészében ingyenesen látogatható, ezen a napon a Diófás téren lesznek a programok, ahol 10 órától Szüreti Hálaadás - ökumenikus istentisztelet lesz, délután 14:30-tól a Villányi Általános Iskola Pöttöm Zenekara lép fel, 15 órától a Bolhazsák gyerekzenekar, 16 órától pedig Vermes Tímea, Rózsa Bernadett és Götz Attila musical előadása következik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!