Kompromisszum nélkül

2023.10.15. 07:00

Három napon át ismét összefoghatnak a baranyai fiatalok

Javában tart a „72 óra kompromisszum nélkül” országos akció, amelynek során fiatalok összefogva vállalnak önkéntes segítő feladatokat. Tavaly Baranyából is sokan csatlakoztak: voltak, akik könyvtárt rendeztek, mások kertészkedtek, szemetet szedtek, festettek, intézményeket takarítottak.

Wald Kata

Csütörtökön indult az idei „72 óra kompromisszum nélkül” országos akció: az október 12-től 15-ig tartó programot immár 16. alkalommal rendezi meg a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Tavaly a kezdeményezéshez a Pécsi egyházmegye területéről 86 katolikus fiatal csatlakozott és regisztrált önkéntes szolgálatra. Ezen belül Baranyában tíz projektet valósított meg 71 fiatal katolikus önkéntes. A pécsi Szent Mór Iskolaközpont diákjai például a Remény Háza könyvtárát tették rendbe, de voltak a baranyai résztvevők közt, akik kerítést építettek, kertészkedtek, szemetet szedtek, udvart takarítottak, bútorokat szereltek, festettek.
Az évről évre az ifjúság körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson arra, hogy mennyi mindenre képesek a fiatalok, ha összefognak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!