Rászálltak a tüntetőkre

2023.10.25. 15:40

Listázzák a városházi körökben a nekik nem tetsző polgárokat

A Péterffy Attila által a Pécsi Sport Nzrt. élére emelt Máté János lapja listázó lejáratást indított pécsi polgárok ellen, mert azok demonstrálni mertek a városvezetés korrupciógyanús ügyei és a közlekedési káosz miatt. A baloldal által kedvelt egyik ügyvéd pedig ávós dalokat énekelgetett.

Bóka Máté Ciprián

Teljes lejaratást indítottak Péterffyék azok ellen, akik az előző közgyűlésen tiltakozni mertek a baloldal ellen. A némán demonstrálók „maffia”, „hivatali visszaélés”, „korrupció”, „6 bűnügy”, „lakásmutyi” és „korrupció” feliratokat emeltek fel magasba a baloldalt alkotó MSZP-s, DK-s, LMP-s, jobbikos képviselők feje felett, a szintén a baloldalt erősítő momentumosok pedig  szemből olvashatták a feliratokat.

A tiltakozók még fel is olvastak egy petíciót és közölték, hogy „elegük van abból, hogy a városban nem lehet közlekedni, folyamatosak a dugók, a tömegközlekedés is csődöt mondott. Elegük van abból, hogy miközben ezrek várnak önkormányzati lakásra, de nem jutnak hozzá, mert a legjobbakat a csókosoknak osztják szét, a maradékért pedig csak kenőpénzért lehet hozzájutni. Elegük van, hogy a városházán már féltucat ügyben zajlik nyomozás”.

Péterffyék szerint „aljas próbálkozás”

A tüntetők szószolóját ezt követően telefonon kezdte el zaklatni Péterffy Attila politikai kinevezettjének, Máté Jánosnak, a PSN Zrt. vezérének MSZP-s pártlapja. De ezzel még nem volt megállj, mert ezek után egyesével kezdték el a tüntető magánszemélyek politikai hovatartozását firtatni, felhasználva különböző fényképfelvételeket az amúgy nem közszereplő pécsi polgárokról. Az önkormányzat, Péterffy és Máté János egyébként nem először támadott meg lejáratókampánnyal pécsieket, azokat, akik a Magyar Szocialista Párt által leuralt városvezetés pécsi tevékenységét kritikával illeti.

A lap a mostani tüntetőket „pofátlannak” minősítette, az akciót pedig „aljas próbálkozásnak”, de a tiltakozók kijelentéseit nem cáfolták.

Az egykori legsötétebb időket idézi

A baloldali önkormányzatot egyébként éppen a volt baloldali alpolgármester, Bognár Szilvia jellemezte úgy, hogy „a legsötétebb időket idézik a mostani városvezetés módszerei”. 
Szerdán Matheovits László, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pécsi csoportjának elnöke „a pécsi baloldal nem relativizálhatja ’56 hőseinek emlékét” kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

– A több 100 halálos áldozatot követelő Kossuth téri sortűz évfordulóján, október 25-én kötelességünk emlékeztetni mindenkit arra, hogy a baloldal országszerte igyekszik elhallgatni, relativizálni vagy negatív színben feltüntetni az ’56-os hőseink emlékét, hiszen megtorlásokért a kommunista párt és annak szellemi utódai a felelősek – mondta az elnök. – Szomorúan tapasztaljuk, hogy amíg Péterffy Szabadság-díjat osztogat, addig segítséget nyújt azoknak a baloldali szereplőknek, akik szavaikkal és tetteikkel sárba tiporják az 1956-os eszmét. Nem értjük, hogy hogyan adhattak több millió forintos megbízást Péterffy közbenjárásával önkormányzati cégek annak az ügyvédnek, aki egy korábban elhíresült videójában az ÁVÓ-t éltető dalt énekelt.

Hozzátette: ez minden emberi jogot megsért, ezért felszólítja Péterffyt, hogy kérjenek elnézést azoktól a családoktól, akiket ötvenhatban vagy a kommunizmus alatt meghurcoltak és szólítsák föl az ügyvédet arra, hogy fizesse vissza azokat a közpénz milliókat, melyet a városi kasszából kifizettek számára.
Az ávós dalos videót egyébként a szellemes Péterffy Attila tisztelői oldal őrizte meg az utókornak.

Még a díj nevét sem tudja a propagandalap

Amíg a másik helyi baloldali pártlap, az önkormányzati propaganda főszerkesztője „hülyemédia” jelzővel sértegeti a nem MSZP-DK-s lapokat, addig az október 23-án a polgármestere által átadott Szabadság-díj nevét sem tudja leírni a pártlapja, s már napok óta „Béke-díjként” szerepel annak internetes kiadásában.
Idén 100 milliót kaptak fél év alatt Péterffyéktől, de az egyébként általános iskolások által is garmadával gyártott rövid videós tartalmakat és a város közösségi média menedzsmentjét is inkább másokra bízták.
Mint megírtuk, az már biztos, hogy jövőre is az MSZMP utódpártjának, az MSZP-nek a színeiben indul Péterffy Attila a „polgármesteri” székért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!