Kereszténység elleni támadás

2023.10.25. 07:04

Péterffy máig nem kért bocsánatot a keresztényektől

Azt követően, hogy Péterffy Attila egyesületének vezetője leostobázta az egyik keresztény gyülekezetet, a baloldali pécsi polgármester még az 1956-os beszédében is felemlegette a kommunisták által évtizedekig üldözött egyház által fenntartott pécsi gimnázium és Pankotai Lilli ügyét, az utóbbi mellett kiállva. Közben Pankotai a kereszténység ellen támadt.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

A közelmúltban az egyik keresztény felekezetet azzal támadta meg a Pécs Jövő Egyesület elnöke, Bodnár Imre, hogy az az „egyetemes emberi ostobaságra építő szekta”. Ez az az egyesület, amelyik a városvezető baloldali koalíció névadója is egyben és Péterffy Attila pécsi polgármester politikai háttérszervezete. Bodnár Péterffy Attila baráti ügyvédje, társaival együtt százmilliós tételben kaphattak megbízásokat az önkormányzattól, de például az átvilágításnak nevezett tevékenységük elszámolását bizonyító dokumentumokat sem mutatták be a képviselőknek. Bodnár pedig információink szerint a városvezetői, rendkívül szűk stábértekezletekre is bejáratos, így „stratégiai” döntéseket hozhat meg Péterffyvel.

 

Megkérdezték, nemet mondott
Ilyen körülmények között a kijelentései vélhetően nagyban parallelek Péterffyék hitvallásával, éppen ezért Barkóczi Csaba fideszes képviselő a legutóbbi közgyűlésen rá is kérdezett Péterffynél, hogy bocsánatot kér-e a Hit Gyülekezetétől, vagy elhatárolódik-e Bodnár kijelentésétől a polgármester?
A polgármester azonban egyiket sem tette meg, azzal érvelt, hogy az izraeli-palesztin háború kapcsán a minap megtartott pécsi eseményen éppen a Hit Gyülekezete helyi vezetője mellett állt, tehát „elég, ha tudják, hogy ott vagyunk mellettük, ránk számíthatnak, nincs szükség bocsánatkérésre”.

Kereszténység elleni támadás
Csakhogy az 1956-os megemlékezésen elmondott ünnepi beszédében ismét felemlegette azt az ügyet, amellyel a baloldaliak támadták meg a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát Pankotai Lili baloldali aktivista mellett kiállva.
A jövőre az MSZMP utódpártjának, az MSZP-nek a színeiben induló Péterffy azt mondta, hogy „milyen szabadság az, ha egy gimnazista diák csak úgy mondhatja el a véleményét az őt körülvevő rezsimről, hogy utána addig fojtogatják, amíg végül el kell hagynia szeretett iskoláját?”

 

Pankotai: zárják ki az ideológiát sz iskolából
Pankotai Lili pécsi ügye kapcsán közismert, hogy éppen egy trágár, részben a „szeretett” iskolája ellen irányuló, tavaly október 23-án elhangzott beszéde után határolódott el tőle az intézmény igazgatója. Erre válaszul a szintén baloldali aktivista, az amúgy akasztott nőket festő Böszörményi István gimnáziumi ajtajára egy pénisz rajza mellett azt a szöveget tette ki, hogy „a fa**tól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól”. (Érdekesség, később Böszörményit Péterffyék a város arculatát meghatározó zsűribe is megpróbálták beemelni, amit csak a nemzeti oldal heves tiltakozása tudott meggátolni.)
A minap Pankotai pedig már egyenesen azt követelte egy műsorban, hogy „zárják ki a keresztény ideológiát is az iskolákból, ha az LMBTQ-ideológiát kitiltják, mivel mindkettő ideológia”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!